Lagkage

Når vi sådan går og fylder år, så skal vi da have lagkage. Her er opskriften på vores afoot fødselsdags-lagkage. Blandt andet inspireret af denne her fra Bagedysten på DR.

lagkage

Ingredienser:

  • Chokolade lagkagebunde
  • 250 g solbær
  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 150 g hvidchokolade
  • 4 blade husblas
  • Rutebiler
  • Solbærsyltetøj
  • Flormelis (til glasur)

Fremgangsmåde:

Først skal der laves en solbærmousse, den skal bruges mellem lagkagebundene. Solbær, vaniljestang og sukker koges uden låg i 15 minutter, hvorefter det stilles i køleskabet i minimum to timer. Læg husblas i blød i en halv liter vand i en halv time. I mellemtiden kan du hakke chokoladen i fine stykker. Varm herefter fløden op til den næsten koger, og hæld cirka halvdelen ud over den hakkede chokolade. Rør godt og hæld langsomt den sidste fløde i. Vrid husblassen og kom den op i skålen til chokolade-cremen. Dæk til med husholdningsfilm, så filmen ligger direkte på cremen. Herefter sættes det på køl i minimum tre timer. Pisk cremen let luftig, tilsæt solbær-blandingen og pisk det hele sammen.

 Kage4  Kage5

Smør den nederste lagkagebund med solbærsyltetøj, og kom derefter halvdelen af solbærmoussen på. Fordel den, så den fylder hele bunden. Knus så nogle rutebiler, og drys dem ud over. Kom derefter solbærsyltetøj på den midterste bund og læg den over på den anden. Så tager du resten af moussen og smører den ud, og så en omgang rutebiler igen.

Den sidste bund smøres med solbærsyltetøj på undersiden og lægges på. Lav lidt glasur og kom på toppen inden du pynter lagkagen med sukkerprint og lys.

Velbekomme!

Kage1