Fem Gode Grunde, Østrig

Fem gode grunde: Mayrhofen, Østrig

Byen Mayrhofen ligger i 633 meters højde for enden af dalen Zillertal i Østrig, og er et populært ferie-områder. Det kan vi godt forstå, for det er et perfekt sted at bo, hvis man vil ud og nyde den fantastiske og storslåede natur i de østrigske alper.

I sommeren 2022 havde vi iført os vandrestøvler og godt vandrehumør, og tilbragte ti dage i vandre-paradis. Det kan vi i den grad anbefale, til alle der holder af at være ude i bjergene. Er du ikke overbevist endnu, kommer her fem gode grunde til at tage til Mayrhofen.

Super vandreområde

Der er virkelig mange gode muligheder for at lufte vandrestøvlerne i Mayrhofen og omegn. Både i selve dalen, Zillertal, men også oppe i højderne. Fra Mayrhofen kører to kabelbaner, Ahornbahn og Penkenbahn, op i bjergene, hvor stier og vandreruter forgrener sig ud i landskabet.

Der findes en del hytter ude i bjergene, hvor du kan købe mad og drikke. Steder der er helt perfekte, til at nyde dagens frokost eller “en kølig fra kassen” mens man er omgivet af den flotteste natur.

Der ligger også mange andre fantastiske naturområder i nærheden, f.eks. gletscheren ved Hintertux og bjergene i Zillertal alperne, hvor vi var af sted på en forrygende tre-dages vandretur.

 

Gemütlichkeit

“Gemütlichkeit” er jo egentlig det samme som “hygge”, og så alligevel ikke helt. I vores ordbog dækker det ligesom over lidt mere, såsom venlighed, gæstfrihed og imødekommenhed.

Og vi fik en ordentlig omgang gemütlichkeit i Østrig. Vi fik utrolig god betjening og følte os velkomne alle steder. På hotellerne, restauranterne og ude i hytterne i bjergene. Der var smil på læben og tid til en snak.

Apfelstrudel på Schiestl’s Sunnalm

Selvfølgelig kan man ikke tage til Østrig, uden at få apfelstrudel. Det er ganske enkelt en klassiker, du ikke må snyde dig selv for, og den er på menu-kortet alle steder.

Den bedste apfelstrudel vi fik, blev serveret på Schiestl’s Sunnalm. Her var der både flødeskum og vanilleis til. Det kræver godt nok, at du tager op med Penkenbahn, og går et par timer. Men både udsigt og apfelstrudel er det hele værd.

 

Sundowner på Stoaner’s Bienenhäusl

Bagerst i Mayrhofen, lige ved siden af kabelbanen Ahornbahn, ligger Stoaner’s Bienenhäusl. Her kan man nyde dagens sidste solstråler, inden solen forsvinder ned bag bjergene.

Det er det perfekte sted at lande, når man kommer retur fra en vandretur oppe i højderne. En kold øl i den sidste sol, har vist aldrig skadet nogen – og er du sulten, laver de også en glimrende wienerschnitzel.

Almdudler

Den østrigske urte-sodavand der er helt perfekt, når man trænger til noget koldt at drikke. Det blev et helt fast ritual, at vi fil et par Almdudler, når vi var ude at vandre og kom forbi en hytte.

Vi elsker også bare navnet, der betyder “en der jodler på sæteren”, og så ligger det rigtig godt i munden.

En Almdudler og udsigt over bjergene – så kan vi ikke forlange meget mere…

 

Runners-up: wienerschnitzel, kage hos Kostner og flammkuchen, der er det østrigske svar på en pizza.

Rejsetidspunkt: juli

BONUS-INFO: Hvis du, lige som os, er blevet ret glad for Almdudler, så kan man bestille dem til fornuftige priser på deres hjemmeside. Vi bestilte en omgang, da vi kom hjem – og den er drukket.