Europa, Færøerne, Fem Gode Grunde

Fem Gode Grunde: Færøerne

Færøerne

Har du overvejet at tage til Færøerne? Det kan vi godt forstå. Snyd ikke dig selv for en fantastisk oplevelse på de smukke, forblæste øer i Atlanterhavet. Vi har tidligere skrevet i dybden om vores tur til Færøerne sidste sommer, men her får du fem gode grunde til at besøge øerne, kogt sammen i en fiks lille maggi-terning.

Naturen

Naturen på Færøerne er storslået, og ikke til at komme udenom. Den er imponerende, vild og barsk. Store områder med græs og vilde blomster afløses af små bygder, høje fjelde, fjorde og lodrette klippevægge.

Pak din vandrestøvler og kom helt tæt på den fantastiske natur. Husk regntøj, da vejret hurtigt kan skifte.

Fuglelivet

Færøerne har et utrolig rigt fugleliv. Blandt de cirka 100 almindelige fuglearter kan man se mallemukker, havterner, suler og vores favoritter, lunderne, også kaldet søpapegøjer. Hvis du har en birder (tak for udtrykket, Rune Pip) gemt i dig, så er det en god idé at medbringe en kikkert.

Strandskaden, tjaldur, er iøvrigt færøernes nationalfugl, og kan se over alt i løbet af sommeren.

   

Restaurant Barbara

Er du glad for at spise fisk, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Restaurant Barbara i Torshavn. Det er en super hyggelig fiskerestaurant, der ligger tæt på havnen.

God mad, god vin og god stemning.

Olaifest

Olaifest, eller ólavsøka som det hedder på færøsk, er årets fest på Færøerne, og det er en rigtig sjov oplevelse at være med. Olaifesten er Færøernes nationaldag, og fejres i Tórshavn den 28. og 29. juli.

Der bydes blandt andet på kap-roning i havnen og en masse kulturelle indslag. Klokken 12 (midnat) den 29. juli mødes alle i midten af byen, og så er der dømt fællessang, kædedans og snaps.

   

Mykines

Her til sidst vil vi nævne øen Mykines, der er den vestligste af Færøernes 18 øer. Her er helt utrolig smukt, og ikke mindst så er der tusindvis af lunder. Vi sad i timevis og kiggede på de små banditter, der i stor stil holder til ude på Mykinesholmur.

Det er også muligt at vandre op på Knukur, der med sine 560 meter over havet er det højeste punkt på Mykines. Herfra skulle der være en imponerende udsigt, når det ikke lige er tåget.

Vi anbefaler en overnatning på øen. Så kan man rigtig nyde stilheden og det at have det hele for sig selv, når “alle” turisterne er taget tilbage til hovedøen. Langt de fleste kommer kun forbi på en dagstur.

Læs evt. også vores indlæg fra Mykines.

Runners-up: kiosken i Trøllanes, gæstfriheden og Kirkjubøur.

Rejsetidspunkt: juli

REKLAME: Hvis du er på udkig efter flybilletter til Færøerne, så besøg Travelmarket.