Gæsteskribent, Naturoplevelser

Fire rejsebloggere anbefaler et sted med havudsigt

havudsigt

Vi har altid været glade for at kunne kigge ud over havet. Uanset om vi sidder på en strand i Costa Rica og ser solen gå ned i Stillehavet, ser ud på det brølende Atlanterhav fra vores værelse i Essaouira i Marokko eller når vi vandrer langs Tramuntana-bjergkæden på Mallorca med udkig over Det Baleariske Hav, der er en del af Middelhavet. Det der havudsigt, det kan altså noget…

Vi har derfor endnu engang haft fat i fire af vores fantastiske med-rejsebloggere, og denne gang bedt dem om at anbefale et sted med havudsigt. Et stort tak til jer, for jeres tid, tekst og billeder.

 

Nordombord

Sardinien er en klipperig ø, og det bliver ikke mere dramatisk end den østlige del af øen, som er præget af helt særlige geologiske forhold – og dertilhørende skønne, unikke landskaber. Her strækker skarpt formede, tårnhøje kalkstensklipper sig helt ned til Middelhavet, som indbyder med behagelige temperaturer og blåt vand så langt øjet rækker.

Der er virkelig mange strande på denne del af Sardinien, som er et besøg værd, men den smukkeste af dem alle må være Cala Goloritze. Her er ingen veje, så hvis man vil besøge stranden, skal man snøre vandreskoene for at få den fulde oplevelse. Det er vigtigt at reservere en plads i forvejen (op til 72 timer inden besøget), da der kun lukkes 250 mennesker ind om dagen på Cala Goloritze.

havudsigt nordombord

Efter man har parkeret og betalt indgangsprisen på 6 euro, starter eventyret. Vandreturen gennem det ujævne, stenede terræn tager en time til halvanden hver vej og byder på fine udsigter, god skygge og masser af højdemeter. Synet der møder én, når man ankommer til Cala Goloritze, er utroligt. Krystalklart vand. Kridhvidt sand. Omgivet af de vildeste klipper. Wow!

Vi har besøgt mange smukke strande i vores liv, men vi er ikke blege for at sige, at Cala Goloritze er en af de aller flotteste. Det kræver lidt at komme dertil, men det er så sandelig også hele turen værd.

Læs mere om mulighederne for smukke eventyr på Østsardinien på Alexander og Victorias blog.

 

Backpacking The World

Jeg har været mange steder i verden – men ingen af stederne slår smukke og prægtige Færøerne. Jeg kan især anbefale en vandretur på det nordvestlige Eysturoy ved den færøske bygd, Eiði. Det er en lille vandretur, som alle kan være med på, men som byder på den mest fantastiske udsigt til et brusende vandfald.

Hvor langt man gerne vil vandre i området er helt frit, da der er masser af fantastiske udsigter at se. Har du mod på det, kan du også gå tæt på vandfaldet. Men pas på kanten, da der er glat og langt ned.

Havudsigt

Den lidt skjulte sti til vandfaldet er meget nemt at finde, da den starter for enden af den gamle fodboldbane, der er omlagt til campingplads. Det tager ikke meget mere end 10 minutter, før du bliver mødt af synet af imponerende klippeformationer, det brusende vandfald og det rå og meget blå hav.

Det er et godt sted at vandre, hvis du gerne vil have det hele lidt for dig selv og bare være i ét med naturen og dens kræfter. Tag gerne afsted om formiddagen.

Læs mere om den fantastiske natur ved Eysturoy på Mias blog.

 

Taste the World

Findes der noget bedre end at slutte dagen af med en smuk solnedgang, når man er på ferie? Ikke for mig, og solnedgangen set fra toppen af Table Mountain, en strandstol i Goa eller på løbeturen i Tel Aviv er blandt mine favoritter. Fælles for de tre steder er de vestvendte kyster, hvor solen synker i havet sidst på dagen.

Men det sted, som jeg vil fremhæve her, er Batroun i Libanon. Byen besøgte jeg første uge af 2022 sammen med min niece. Vi kendte ikke meget til byen, før vi ankom. Men det viste sig at være fin, lille havneby ved Middelhavet med en flot bazar, gode restauranter, flot arkitektur og ja – en forrygende solnedgang.

Havudsigt Batroun

Helt specifikt vil jeg anbefale strandbaren Ray’s i Batroun, hvor mange besøgende og lokale hver aften mødes for slappe af og nyde dagens sidste sol. Her kan man sidde med stor Aperol Spritz i hånden, spise lækre libanesiske snacks (meze) og nyde den gode stemning. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at oplevelsen nok blev bedre af at tænke på, at vi var sluppet for de korte, kolde vinterdage hjemme i Danmark.

Libanon er et overset rejsemål for os vinterblege danskere – her er der sol og sommer, selv i januar. Der er direkte fly direkte fra København til Libanon (fire timer). Og så er der masser oplevelser, og det er et ekstremt billigt land at rejse i.

Læs mere om at se solen gå ned i havet ud for Batroun på Pers blog.

 

OnTrip.dk

Azurblåt hav, svajende palmer, pudderhvidt sand og sol med 30 grader. Hvem drømmer ikke om dette, en kold vinterdag? På Cook Islands midt ude i ingenting, kan dette opleves. Et Ø-Paradis med lange brede sandstrande, bjerge og i midten af hovedøen, en frodig regnskov.

Vi havde drømmen om at besøge dette selvstændige territorium under New Zealand. Vi fløj derfor mange timer midt ud i Stillehavet. Allerede ved ankomsten, vidste vi, at stedet var noget særligt. Vi blev nemlig mødt af et orkester i lufthavnen, en tolder der spurgte os om, hvorfor vi ikke havde mere sprut med og derefter fik vi blomsterkranse om halsen. Velkommen til Paradis!

havudsigt

Vi havde undersøgt, hvilket hotel der havde den bedste havudsigt og valget blev Moana Sands Beachfront Hotel på hovedøen Rarotonga. Her fik vi et værelse på førstesalen, som havde direkte udsigt til havet, stranden og palmerne. Selve værelset var ikke noget særligt men udsigten fra vores altan, den vil vi aldrig glemme.

Det er en af de bedste havudsigter, vi har haft. Her blev mange timer nydt, set mange solnedgange og drømmende kigget på bølgerne som væltede ind i lagunen.

Læs mere om følelsen af Pardis på Cook Islands på Annette og Tores blog.

 

BONUS-INFO: Billedet i toppen er fra en vores mange ture til dejlige Skotland. Vi har ofte fejret nytårsaften på den skotske vestkyst, enten på fastlandet eller ude på en af øerne. Billedet er fra 2008, da vi boede i den lille landsby Polbain på fastlandet.