Nyt fra afoot

Årskavalkade 2021

2021 blev endnu et år, hvor Covid-19 stod højt på agendaen. Året startede med, at stort set hele landet var lukket ned, og danskerne fik i den grad øjnene op for vandreture og overnatninger i det fri.

ALLE skulle have et Trangia og nyde naturen. Hvilket betød at Toni havde super travlt på arbejdet, og sendte pakker med outdoor-grej ud i alle afkroge af landet. Til sidst bliver presset på naturen så stort, at selv Egtvedpigen måtte kaste håndklædet i ringen. 

Ud af landet

Hele foråret gik vi og ventede på vaccinationer – og drømte om at komme ud af landet. 

Endelig skete det. I juli tog vi toget til Hamborg. En spændende by og et utrolig nemt rejsemål. Vi skulle bare ud og se noget andet, høre et andet sprog og være blandt andre mennesker. Og det var skønt! At vi så kunne nyde Danmark slå Tjekkiet i kvartfinalen ved EM i fodbold undervejs, gjorde ikke turen dårligere…

Vores helt store rejseeventyr i 2021 blev en tur til Amalfikysten i Italien. Vi statede med et par dage i den evige stad, Rom, derefter havde vi ni dage i lille, dejlige Minori og omegn, inden vi sluttede af med halvanden dag i Napoli og besøg i Pompei og på Vesuv.

Gudernes Sti

Italien bød som altid på skønt vejr, lækker mad og nogle helt forrygende vandreture. Vi gik blandt andet “Gudernes Sti”, der imponerede med nogle helt utrolige kig ud langs kysten. I det hele taget var området på Amalfikysten perfekt til vandring, og der var masser af ruter og stier at vælge imellem.

Vi nåede også en forlænget weekend til London i oktober. Tid til pub besøg, street art, Alice i Eventyrland udstilling på V&A og dinner date med vores engelske “nevø”. Vi elsker det britiske, og London er altid spændende – også selvom vi skulle ind og have en engelsk pind i næsen. 

London

Ud i Danmark

Vi fik også besøgt et par steder i Danmark. I maj måned tog vi til Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, hvor en lang vandretur fra Himmelbjerget retur til Silkeborg, var et af højdepunkterne. 

Vi havde et par feriedage først i december, men havde ikke planlagt noget. Det endte med en lille afoot-julefrokost på Rødvig Kro & Badehotel i stedet for at rejse ud i en verden, der igen var ved blive fyldt med corona-restriktioner. Vi vandrede en del ad Stevns Trampesti, og snuppede en overnatning på kroen. Maden var lækker og vi fik en fantastisk behandling under hele opholdet. Super oplevelse!

Billedet herunder er fra vores te-pause ved Højerup Gamle Kirke. Kirken er bygget i år 1250, og ligger i dag helt ude på kanten af Stevns Klint

Og så var der alle de andre småture i løbet af året. Vi gik en bid af Isefjordstien, Kalvebod Fælled og Mølleådalen. Julen blev fejret på landet, og bød på (endnu) en toptur på Vejrhøj.

Bloggen

Vores Instagram-profil vokser lige så stille, og i januar rundede vi et skarpt hjørne på 750 følgere. Der skal lyde et STORT tak til dig der følger med, liker og kommenterer. Vi er super glade, for at du har lyst til at kigge med. Det gør det hele meget sjovere…

Mads fra StorbyGuide.dk er på jagt efter gode rejsehistorier, og kunne i april smide dette interview med os på sin side. Det blev et rigtig flot indlæg, og vi er meget glade, for at vi måtte være med.

Vi havde også gæster på bloggen, og endda helt fra udlandet. I serien “Fire Rejsebloggere Anbefaler” havde vi fint besøg fra Norge på Norges nationaldag 17. maj. Endnu engang tusen takk til jer alle fire for jeres tid, tekst og billeder.

Langt ude i skoven

Det blev også året, hvor Helle udgav endnu en bog, “Langt ude i skoven“, og fik sat projekt “Ud i naturen med litteraturen” i søen. Et undervisningsforløb til elever i folkeskolen, hvis mål det er, at give eleverne mod og ord på naturoplevelsen, ved at undersøge naturen med litterære briller. Ude i skoven, naturligvis.

Læs om elevernes oplevelser ude i skoven her.

Et nyt år

Det er nu blevet 2022. Champagnen er drukket og kransekagen er spist. Vi ønsker os, at det bliver året, hvor man får bugt med Covid-19, så det ikke skal styre vores hverdag. Det er så træls (for at sige det på godt jysk)! Vi er faktisk ret klar til at pakke mundbind og afstandskrav så langt væk som muligt.

Vores rejseplaner i det nye år er langt fra på plads endnu, men vi drømmer om storslået natur på Shetland og Orkney og noget mere Nordjylland. Det må da kunne lade sig gøre…

Uanset hvad dine ønsker og drømme for året er, ønsker vi dig hermed et RIGTIGT GODT NYTÅR! Må der ligge mange spændende oplevelser og eventyr og vente på dig i det nye år.