Nyt fra afoot

Årskavalkade 2023

2023

2023 synger på allersidste vers, og i aften er der dømt god mad, 90 års fødselsdagen, bobler og kransekage. Endnu et år er gået, og vi fulgte pænt med. Vi har derfor kigget tilbage på året der gik, og så kigger vi en lille smule fremad til sidst. The same procedure as every year, James… 

Danmark

Nationapark Skjoldungernes Land ligger jo lige der ved Roskilde, og lokker med natur og vandrestier. I år fik vi set nærmere på området. Det var en tur, der bød på både havørne og en tur på Herslev Bryggeri – så det kunne der ikke klages over.

Igen i år var der meget mere Jylland på programmet. Vesterhavet trak et par gange, og vi vandrede blandt andet den fine rute Tranum-Fosdal, der byder på smuk og varieret natur. Men der blev også tid til at plukke jordbær, grille og hygge.

I september tog vi med vores gode venner, René og Lene, på bæver-safari i Klosterhede Plantage. Der var dømt solskin, vandrestøvler, shelter, varm kakao og bævere. Jylland, for dælen – vi kommer igen til næste år.

2023 Klosterhede Plantage

Turen går til udlandet

Vi har gennem årene hørt meget om Kullen i Sverige, men vi havde aldrig været der. Det fik vi ændret på i år. Vi havde også her allieret os med René og Lene, og også på denne tur var vejret helt forrygende. Det var årets første rigtige sommerdage og de faldt i maj.

Sommerferien blev en tur til Sardinien. Der var hedebølge, og vi fik ikke vandret så meget, som vi havde tænkt os. Vi havde først en uge i Baunei, og derefter en uge nede ved vandet. Sardinien er en utrolig smuk ø, og vi blev faktisk lidt overraskede over, hvor stor den er. Vi skal helt sikkert tilbage, og opleve andre dele af øen.

Toni var et smut i Liverpool, for at se fodbold. Desværre blev det kun til en enkelt kamp, da stadionudvidelsen på Anfield var forsinket, og billetterne til kampen derfor blev refunderet kort inden afrejse. Men Tranmere – Forest Green kan altså også noget.

Årets sidste udlandsrejse var med toget til Bremen. En forlænget weekend i den gamle hansestad, hvor vi bare skulle hygge os med at vandre rundt i byen, spise god mad og hilse på Burgunder.

2023 Bremen

Fem højdepunkter

Vi har udvalgt fem øjeblikke fra 2023, der står lidt klarere end mange af de andre oplevelser i året der gik.

  • DEN aftensmad ogden solnedgang på Fågelvikens badplats i Mölle, da vi var ved Kullen i Sverige. En fuldstændig magisk oplevelse på en i øvrigt fantastisk tur. Luften var lun, havet var blikstille og nattergalen sang. Det hele gik bare op i en højere enhed.
  • Bæverne i Klosterhede Plantage. Vi listede os af sted på tå langs søen, og endte med at stå et par meter fra en bæver, der lå i vandkanten og spiste. Det glemmer vi aldrig.
  • Vores lille hus i Baunei på Sardinien var en drøm.
  • At sætte sig med en iskold øl på en plastik-taburet ved den lille bar tæt på stranden i udkanten af Cala Gonone på Sardinien. Selve baren ligger lidt hemmeligt, men der var top hyggeligt – på den der helt low-key måde.
  • I anledning af udgivelsen af John Andersens nye bog Vidunderlige Vestgrønland, var vi inviteret med til bogreception i Eventyrernes Klub i Nyhavn. Det var en super sjov oplevelse at se de gamle lokaler, hvor alt oser af røverhistorier og eventyr.

 

Lidt mere 2023

Turen til Kullen endte også som en artikel i magasinet Opdag Verden. Det er altid sjovt at se tekst og billeder på tryk, og vi er glade for at vi måtte være med endnu en gang.

Vores julegave til os selv var i år et par nye og større termo-kopper. Vi er meget glade for at tænde op i vores brænder, og varme vand til en kop te eller kakao, når vi er ude på tur. Bare sidde helt stille og nyde naturen med en kop varmt. Det er noget, vi prioriterer ret højt, når vi er af sted.

Heldigvis er de præcis lige så gode som de gamle kopper, nu kan der bare være endnu mere varm kakao i. De blev testet anden juledag, i nogenlunde læ, på østsiden af Sjællands tredjehøjeste punkt, Vejrhøj.

Frem mod 2024

I morgen siger kalenderen første januar. Vi har ikke planlagt så meget for 2024 endnu, men på rejsefronten er vi så småt gået i gang med at kigge på en tur til München og Garmisch-Partenkirchen. Så bliver der både lidt by og en masse bjerge – en rigtig lækker kultur/natur cocktail.

Og så har Toni og René planer om at vandre Kyst til kyst stien på tværs af Jylland. Der er indkøbt kort over turen, så venter der bare cirka 140 dejlige kilometer fra Vejle til Blåvandshuk.

Derudover fylder vores lille rejseblog 10 år til marts. Det er helt vildt, så hurtigt tiden er gået. Men meget mere om det, når vi kommer så langt. Først skal vi drømme, opleve, planlægge, vandre og leve…

Det var de sidste ord fra os i år. Nu er der kun tilbage at ønske dig et RIGTIG GODT NYTÅR – og tak fordi du læser med.

BONUS-INFO: Garmisch-Partenkirchen er måske mest kendt for at være stedet der afholder skihop 1. januar. En konkurrence der i mange år blev vist på DR, men nu ejes rettighederne af Viaplay. Nytårs-skihop i Garmisch-Partenkirschen blev afholdt første gang i 1953.