Italien, Små og store eventyr

Cala Gonone, sol, sand og vand

Cala Gonone

Vores anden uge på Sardinien blev nydt i den hyggelige kystby Cala Gonone. En rigtig ferieby der dog har beholdt sit eget særpræg.

Der var, udover utrolig mange steder man kunne købe en bådudflugt, rigtige butikker, boghandel, konditor og så videre. Her var en afslappet stemning, og man er tæt på stranden, næsten lige meget hvor man bor i byen.

Strand og lidt mere byliv

Fra vores lejede hus har vi kun små ti minutter ned til “bystranden”, der ligger lige ved siden af havnen. Går vi lidt længere, kommer vi til en lang strand, Spiaggia di Palmasera, der følger bugten rundt.

Her er, ud over skønt og køligt badevand, også en lille bar, Chiosco Sos Dorroles. Den ligger helt nede for enden af stranden, og er absolut et besøg værd. Den er gemt lidt af vejen, og der er ikke mange siddepladser, men den er super hyggelig.

Cala Gonone

Der er, som i alle italienske sommerbyer, mange steder man kan købe lækker italiensk is. Drinks og lounge-stemning finder vi på baren ved Hotel Bue Marino lige ved havnen, og restauranter og pizzeriaer er der utallige af. Vi fik (selvfølgelig) tiramisu flere steder, men den bedste fik vi på MusiCafé .

Vi havde en enkelt dag med store bølger. Alle var ude og kaste sig rundt i bølgerne. Hver gang det stilnede lidt af, afslørede stranden en blanding af teenage-piger der prøvede at få styr på bikini-toppene, og midaldrende mænd, der prøvede at få styr på badebukserne. Men alle var glade, og klar til de næste bølger.

Cala Gonone  Cala Gonone

Vandretur til Cala Luna

På kyststrækningen fra Cala Gonone ned til Cala Goloritzé ligger de smukke stande som perler på en snor. Nogen kan kun nåes med båd, de fleste er ganske små og ligger gemt mellem klipperne. Men alle steder lokker det turkisblå vand.

Selv om det var super varmt, var vi nødt til at komme ud og opleve lidt af naturen omkring byen. Fra Cala Gonone er det muligt at gå ud til stranden Cala Luna. Så vi var tidligt oppe og af sted, for at undgå den mest trykkende varme midt på dagen.

Det er en flot tur langs kysten med kig ud over vandet, gennem olivenlunde på en støvet og flere steder stenet sti. Turen tager mindst et par timer – og lidt til i meget varmt vejr. Der skulle holdes mange drikkepauser i skyggen – og der skulle også være tid til at fotografere.

Det første man møder, når man kommer til Cala Luna, er en stor strandbar med en overdækket terrasse og en have fyldt med skyggefulde oliventræer. Vi holdt et tiltrængt hvil med lidt køligt at drikke, inden vi gik på stranden og sprang i vandet. Det blev til mere end en badetur, inden vi tog en båd retur til Cala Gonone.

Strandtur med båd

Efterhånden som temperaturen så småt nærmer sig de 40 grader, beslutter vi os for, at vi skal have vind i håret og vand under kølen. Vi booker en heldags-sejltur i Orosei-golfen, hvor vi vil blive sat af ved tre strande, kunne bade ved et par andre, hvor båden ikke må lægge til, og udforske nogle af hulerne og grotterne langs kysten.

Vi bookede turen hos Cala Gonone Dream Sea, og dem kan vi fint anbefale. Der er dog rigtig mange udbydere i byen, og priserne er stort set de samme alle steder. Vi landede i en lille båd med plads til otte personer – og det var helt perfekt.

 

Turen gik blandt andet til Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Sisine og Cala Goloritzé. Vi var især nysgerrige på at komme til sidstnævnte, for den strand havde vi snakket om at gå ud til, da vi boede i Baunei. En vandretur der ville være gået fra Baunei via Golgo ud til Cala Goloritzé.

Vi fik ikke gået turen, men nu kom vi sejlende til Cala Goloritzé, og det var en rigtig fin, lille strand med helt utrolig smukt vand. Turkisblåt og krystalklart på den der caribiske måde.

Alt i alt var det en super dejlig dag med skumsprøjt, saltvand og udsigt ud over havet og klipperne langs kysten. Nå ja, og et hurtigt glimt af en delfin.

Rejsetidspunkt: juli

BONUS-INFO: Vi kan anbefale at du kigger nærmere på rejseguiden til Østsardinien fra rejsebloggerne Nordombord, hvis området har fanget din interesse.