Gæsteskribent, Vandreture

Fire rejsebloggere anbefaler en vandretur

vandretur

Verden er stor, og der er ufattelig mange muligheder for at tage på en god vandretur. Vi har indset, at vi ikke kan nå dem allesammen. Vi har derfor spurgt nogle ligesindede, der også rejser, skriver og går ture, om de vil anbefale en vandretur. Det ville de heldigvis gerne, så herunder kan du nu møde fire af vores super fantastiske med-rejsebloggere. Tak til jer alle fire for tid, tekst og billeder.

Hike My Heart Out

Når jeg tænker tilbage på Great Glen Way i Skotland, bliver jeg helt varm om hjertet. I slutningen af marts måned føltes luften så frisk og samtidig så mild. Der var ingen andre mennesker på vandrestierne – vi havde det skotske højland helt for os selv, min mand og jeg. De spejlblanke søer, de snedryssede bjerge og de gyldne farver i skovens træer står stadig så klart for mig. Jeg kan dufte højlandet, og jeg kan se de græssende får – det var simpelthen indbegrebet af Skotland.

Det var også bare en fantastisk følelse at gennemføre min første længere vandretur. Great Glen Way er 117 kilometer lang, og strækker sig fra Fort Augustus til Inverness. Den går på tværs af landet langs flere søer, heriblandt billedskønne Loch Oich og den verdenskendte Loch NessGreat Glen Way egner sig rigtig godt til vandreren, der vil prøve kræfter med langdistancevandring.

Der er desuden muligheder for både wild camping og B&B. Min mand og jeg lavede en kombination, hvor vi sov tre nætter i telt, og to nætter på B&B for at flygte fra nattens lave temperaturer. En varm anbefaling får Great Glen Way derfor fra mig – også selvom nætterne var kolde!

Læs mere om turen på Great Glen Way på Marlenes blog.

 

A World to Explore

Jeg har været på mange skønne treks i hele verden og det er svært at vælge et som skiller sig ud. Inkastien til Machu Picchu var en mangeårig drøm der gik i oplevelse og det bedste af det hele var, at min guide gav mig lov til at gå i forvejen ift. resten af gruppen og jeg dermed endte med at have trekket for mig selv. Så var der trekket i Tiger Leaping Gorge i Kina, som var mit første trek efter et længerevarende sygdomsforløb, det var ikke blot smukt, men også en personlig sejr for mig.

Men mit trek i Sapa, Vietnam, er også et som jeg husker særlig godt. Måske fordi det inkluderede Vietnam, god mad og en lokal oplevelse, tre ting jeg elsker. Mange havde fortalt mig, at Sapa var turistet og et sted man skulle undgå, men jeg tog alligevel dertil.

Jeg fik kontakt til en lokal kvinde, som boede i en landsby lidt væk fra den sædvanlige turistrute. Der blev vi for en enkelt nat en del af hendes lille familie. Vi sov på en madras blandt risene på loftet, med verdens tungeste tæppe og med larmende høns og grise udenfor og så var vi omringet af smukke bjerge og rismarker!

Læs mere om trekket i Sapa på Tines blog.

 

SarahintheGreen

Jeg anbefaler en vandretur til Prædikestolen i Norge, som er en af de smukkeste og mest tilgængelige ture du kan tage i Norge. Med otte kilometer og en stigning på 300 meter kan den klares af de fleste på kun 4 timer tur/retur. Belønningen er en helt formidabel udsigt over Lysefjorden. Her kan man virkelig få testet højdeskrækken ved at stå på den karakteristiske klippe med et lodret fald på 604 meter. Og så er klippen bare fotogen i al slags vejr.

Den nemme tilgængelighed gør også, at turen er meget populær, men tager du afsted lidt uden for sæsonen eller tidligt om morgenen kan du undslippe de værste menneskemængder. Hvis man virkelig vil opleve stedet på egen hånd, kan man tage telt med og campere på klippen og opleve solen gå ned og stå op næste morgen. Men stedet er helt uden faciliteter af nogen art.

Læs mere om Prædikestolen på Sarahs blog.

 

Lindas Netsted

Den vandretur jeg har gået, som oftest popper op i min hukommelse, er Vulkanruten på La Palma.

Det gør den på grund af de spektakulære udsigter, dramatikken og den barske skønhed som et vulkan- og lavalandskab nu udstråler. På nært hold oplever man den levende organisme, som jorden er. På turen går man forbi ikke mindre end fire vulkaner, som har haft et udbrud i nyere tid. Turen går oppe langs med bjergryggen, og stort set hele ruten er oppe over skyerne i cirka 1900 meters højde, og går efterhånden nedad, indtil du når byen Fuencaliente/Los Canarios.

Vulkanruten er en del af en meget længere vandrerute, som hedder GR131, men selve vulkanruten er omkring 17 kilometer. Med start ved Refugio del Pilar og slut ved Fuencaliente. Du skal regne med at selve gåturen tager syv timer og husk: madpakke, vand, snacks, solcreme og solhat.

Hvis du fortsætter ad GR131 efter Fuencaliente, så kommer du ned til vulkanen San Antonio. Her er et rigtig godt besøgscenter om Vulkanerne på La Palma og i sær dem på Vulkanruten. Går du lidt længere kommer du ned til Teneguia klippen, som er et stykke urklippe med helleristninger fra de tidligere beboere, og længere nede ligger vulkanen Teneguia, som er de Kanariske øers nyeste vulkan fra 1971.

Læs mere om en tur på vulkaner på Lindas blog.