Kroatien, Små og store eventyr

På sejltur til Trogir

Efter flere dage i Split med temperaturer der kun kommer lige under 30 grader om natten, er det tid til en udflugt. En der inkluderer en sejltur. Når det er rigtig varmt, er det dejligt at komme ud på vandet, hvor der er en kølende brise. Man kan sejle ud til de mange øer, der ligger ud for Split, blandt andet Hvar, Brac og Vis. Hvis der kun er tid til en smuttur, kan vi varmt anbefale at du tager båden til Trogir.

Turen tager cirka en time, ud langs den skovbeklædte odde og ud over bugten. For os er det ekstra sjovt at sejle det første stræk, for så kan vi gense den rute vi padlede et par aftener før i kajak. Det er også muligt at tage en bus, men det er dejligt med en sejltur.

Den lille færge med to dæk bliver hurtigt fyldt. Mange er turister med kufferter, rygsække og strandtasker, men de fleste er som os, der skal ud på en dagtur væk fra trafikken og mylderet af mennesker i Split. Det er en smuk sejltur, og på det sidste stykke langs kysten ligger der en perlerække af små strande, inden vi får Trogir i sigte. Man kan faktisk hoppe af, inden man når Trogir. Turen har nemlig et enkelt stop i Slatine, hvis man gerne vil have en dag på  stranden.

Triller en tur i Trogir

Trogir er på mange måder en miniudgave af Split. En smuk gammel bymidte der er UNESCO beskyttet, med små, smalle gader der åbner op i hyggelige små pladser og torve. Der er en flot havnepromenade, hvor der for enden ligger en lille borg. Sammenligningen med Split passer også i forhold til det med de mange turister.

Her er trængsel ved caféerne, især dem der omkranser kirkepladsen. Og så alligevel, så snart vi begiver os ud i de små gader, er mylderet næsten forsvundet. Vi føler os rigtig godt tilpas i Trogir.

Trogir

Det første vi får fornøjelse af, er isbaren Bella gelatobar. Hyggelig og super venlig betjening. Derudover serverer den “The best icecream ever!!” Italiensk is på den allerbedste måde med rigtig mange smage at vælge imellem. Flere har vi aldrig set før. Vi får blandt andet en citron-is med italienske makroner af en slags. Super lækkert!

Livet nydes

Efter is er vi klar til at gå på opdagelse i Trogirs små gader, kigge i butikker og lige kigge lidt nærmere på borgen. Den er ganske lille, og på grund af Moondance Festivalen, en techno-festival der kører over flere dage, er der både scene og lys. Vi nøjes derfor med en tur rundt om, og kigger kort ind af porten til borggården. 

Eftermiddagsvarmen skal nydes, men helst i skyggen og gerne med en kold drik. Vi finder det perfekte sted på havnepromenaden. Her er en dejlig brise, store parasoller, bløde kurvemøbler og et drinkskort, der blandt andet byder på en Chuck Norris. Og hvem kan sige nej til Chuck Norris…

Trogir

Der er ikke noget så skønt, som bare at sidde og kigge på mennesker og se på livet ude på vandet, hvor lækre sejlbåde glider forbi. Inden du finder dit perfekte sted på promenaden så tjek priserne, for der er stor forskel. En stor fadøl kan for eksempel fås fra 20 KN til 42 KN. Det er ikke alle stederne der tager kort, så husk kontanter.

Vi sejler retur til Split med den sidste færge, som har afgang fra Trogir klokken 18.30. Vi sætter os op på soldækket og nyder den flotte solnedgang. 

Trogir

Vi kan kort og godt klart anbefale et smut til Trogir, hvis du er i Split. Det er en rimelig kort sejltur, og de smalle gader og pladser byder på en hyggelig atmosfære.

Link:

Rejsetidspunkt: august