Anbefalinger, Mad og drikke

Mynte te

Der bliver drukket te i hele verden. Hvert land har sine te-traditioner. I Marokko bliver der drukket the a la menthe. Mynte te. Hvilket vi blev ret vilde med på vores tur til Marokko i april måned 2008. Teen er sød, meget sød. Der er mindst en håndfuld sukkerknalder i hvert lille glas. Men den smager slet ikke sukret, hvilket må skyldes mynten.

Vi syntes det smager fantastisk, og så er der noget smukt og delikat ved the a la menthe. Det serveres ofte i smukke te glas fyldt med friske grønne mynteblade, som man fra stor højde hælder kogende vand i. Derefter suppleres med sukkerknalder efter ens temperament og søde tand. Teen kan også blive serveret i smukke sølv tekander med dertil designede grydelapper, så man ikke brænder fingrene på det varme håndtag.

te marokko 1Vi drak masser af mynte te.  I Essaouira fandt vi et rigtigt hyggeligt torv, hvor man kunne sidde og nyde solen i læ for blæsten, der kom susende ind fra Atlanterhavet. Det var skønt at tage en pause i solen og se på mennesker, mens vi nippede til den varme mynte te.

I Marrakech bliver den store Djemaa el Fna plads om aftenen forvandlet til et kæmpestort spisested med masser af forskellige madboder, hvor man spiser bænket ved lange fællesborde. Her er selvfølgelig også te boder. Læg mærke til mængden af sukker i glassene.

te marrokko 2