Anbefalinger, Overnatning

Velkommen til medinaen

Står turen på souk, slangetæmmere og the a la menthe i Marrakech, så kender vi en dejlig riad, hvor du kan bo. Riad Anya ligger i medinaen, 10 minutters gang fra den store plads, Djema al-Fna, hvor du både kan få noget at spise, trukket tænderne ud og en slange om halsen.

Vi tog en taxa hen til riad’en, hvilket vi var meget glade for. Ellers havde vi nok aldrig fundet den. Solen var gået ned, da vi blev sat af i en smal gade med nogle butikker. Riad Anya skulle ligge lige rundt om hjørnet. Da vi drejede om hjørnet stod vi for enden af en lang gade med høje mure på begge sider, og en dør hist og her. Vi fandt det rigtige nummer og kom indenfor. På den anden side af døren var det som at træde ind i et af 1001 nats eventyr. Man følte sig lidt som Aladdin, når man satte sig i en sofa, fyldt med flotte puder, og drak sin mynte-te.

Der er 9 værelser, alle indrettet i en enkel, smuk marokkansk stil, samt en lille gårdhave, med et bassin, der sørger for kølighed på varme dage.

Der er en stor tagterrasse, hvor vi spiste vores morgenmad hver dag. Herfra er der en fantastisk udsigt, og man kan blandt andet se over til Koutoubia minareten. Atlasbjergene, der lokker med eventyr og vandreture, kan ses i det fjerne, og kigger man over mod El Badi Paladset, ser man storke der kredser rundt i luften. Tagterrassen er også det perfekte sted at se solen gå ned.

Vi boede på Riad Anya i 2008, da vi var i Marokko og besøge Marrakech og Essaouira. En vandretur i Atlasbjergene står højt på vores “to do liste”. Mon ikke vi slutter af med et par dage på Riad Anya, når vi på et tidspunkt vender tilbage.

riad  RiadAnya4

BONUS-INFO: Hele den gamle bydel (medinaen) i Marrakech er en del af UNESCO’s verdenarv og absolut et besøg værd. Souk’en er et virvar af små stræder og pladser, og der er rig mulighed for at øve sine færdigheder i at prutte om prisen. Er du mere til arkitektur, er den 500 år gamle koran-skole Ali Ben Youssef medersaen lige sagen. Væggene er dekoreret med marmor, mosaikker og tusindvis af skrifttegn.