Nyt fra afoot

Nyt fra afoot: Splitte mine bramsejl!

min morfar billedbog helle laursen

Død og pine – Helle har skrevet og illustreret en billedbog! “Min morfar” er nu udkommet på ABC Forlag, for en lille måneds tid siden. Bogen er til alle eventyrlystne børn og deres forældre, der holder af skumsprøjt og rejseliv. Inspirationen til bogen er rejseeventyret. Det kommer vel næppe som en kæmpe overraskelse, for dig der læser med her på afoot. Vores blog er nemlig fyldt med små og store rejseoplevelser.

Brug bogen til en snak om mærkelige ord og knæk tungen på udtryk som slethvar, kanaljer og lemmedasker.

Debutten har fået fine ord med på vejen, og har blandt andet fået en rigtig fin lektørudtalelse (lektørudtalelsen er et redskab i bibliotekernes materialevalg og formidling). Du kan læse et par uddrag fra den her:

  • “Collager med fotos, tegninger, kort og alle mulige andre billeder er med til at fortælle historien om en morfar, der har været en vaskeægte søulk med saltvand i årene. Han er fuld af historier fra dengang, han sejlede på de store have og oplevede alt fra tyfoner til tørre beskøjter. Nu er han gammel og bruger sin tid på at fiske, bade i havet, bande, bygge flaskeskibe og dele ud af mærkelige og glemte ord som karavelle, kuling og klyverbarduner. Men læg mærke til en ting! I et af hans flaskeskibe er der gemt et skattekort. Måske skulle du en dag tage med ham ud for at finde den skat?”
  • “Det er en fin og dejligt illustreret bog, hvor hvert opslag er en gennemarbejdet og velkomponeret nydelse. Farvelægningen er overvejende douche gråtoner, som understreger fornemmelsen af svundne tider, og der er mange sjove små billeder at se på, mens man smager sig igennem de maritime udtryk og den lille historie om en ikke helt almindelig morfar. Brug bogen til en snak om mærkelige ord og knæk tungen på udtryk som slethvar, kanaljer og lemmedasker. Morfar kunne godt være lidt i familie med Kaptajn Haddock, tror jeg”.

 min morfar billedbog  min morfar billedbog

BONUS-INFO: Bogen kan købes i boghandlen, hos forlaget og over nettet.