Tanker på tur

Postkort

Her forleden fik vi et postkort fra Guadeloupe, eller det gjorde vi ikke rigtigt, for det var bare havnet i vores postkasse. Det skulle have været ind i opgangen ved siden af. Det er efterhånden sjældent at der dukker et postkort op, selv om folk rejser som aldrig før. Efterhånden som smart-phones og bærbare computere er kommet med på ferie, er det i højere grad en sms eller en e-mail der dukker op, eller blot et par billeder på Facebook eller Instagram. Og det er der slet ikke noget galt i, men der er alligevel noget specielt ved en hilsen, der er stilet direkte til MIG.

Det er dejligt at modtage postkort fra venner og familie, når de er ude og rejse. Bare lige en lille hilsen fra niecen der rejser rundt i Asien, eller et hej-hej fra Onkel Albert, der er taget på Tour de Veteranbiler i Tyskland. Så kan man hænge dem op, og gå og glæde sig over dem. Nogle af dem er smukke, nogle er specielle og andre er virkelig sære. Men fælles for dem alle sammen er, at der har siddet en person et eller andet sted, og tænkt at JEG skulle da have et kort. Det kan jeg godt lide.

Jeg syntes stadig, det er en fornøjelse, når postkassen indeholder et lille stykke pap med en håndskrevet hilsen på.

BONUS-INFO: Postkort i Danmark kan dateres tilbage til 1883, da den første billedhilsen blev sendt med postvæsnet. Postkort i udlandet er fra 1870-1880’erne.

/Toni