Europa, Rumænien, Små og store eventyr

Tour de Transsylvanien

Sighisoara1

Det var næsten midnat, da vi fyldte af forventninger og med rygsækken på ryggen gik ud af lufthavnen i Bukarest. Vi havde booket en enkelt overnatning på et lufthavnshotel, inden vi næste dag for alvor skulle tage hul på vores eventyr til det sagnomspundne Transsylvianen. Vi havde ikke en fast plan med hjemmefra. Men vi ville gerne ud at vandre i bjergene, se Draculas slot og besøge de tre smukke byer Brasov, Sighisoara (hvor Vlad Dracula er født) og Sibiu.

Næste stop Brasov

 tog2  Tog1

Det var varmt da vi med rejsesommerfugle i maven steg på toget næste morgen, med en tre timers togtur til Brasov foran os. Nu fik vi sat billeder på det Rumænien, vi var ankommet til natten før. Vi strøg forbi marker med høstakke som ud af en Morten Korch film, landsbyer med løgkuppelkirker og sirlige køkkenhaver. På togstationerne var der stationsforstandere med kasketter og “slikkepinde”, der sendte toget videre efter behørige pauser.

Transsylvanien

Byerne Brasov, Sighisoara og Sibiu har alle de smykke gamle bykerne og ligger som perler på en snor i Transsylvanien. De gamle bykerner er bygget af saxerne i middelalderen og den tyske kulturarv er stadig tydelig i hele Transsylvanien. Vores første stop var Brasov. Vi havde tre overnatninger på Casa Wagner i midten af den gamle bykerne. Et fint lille tre stjernet hotel med udsigt til byens store torv, et fint gammelt klokketårn og den sorte kirke. Byen blev et godt udgangspunkt for udflugten til “Draculas slot” der ligger i byen Bran, og for vores vandretur i bjergene.

I Brasov leves livet udendørs på torvet, hvor der promeneres, man mødes, der snakkes og børn leger på cykler og go-karts. Det var så hyggeligt at sidde i den sidste aftensol, nyde den lokale øl, Ciuc, og se livet udspille sig. I Brasov kan vi også anbefale at man lægger vejen forbi Bistro de l’Arte. Det er hyggeligt, maden er god og de serverer rumænsk vin, som du ikke må snyde dig selv for. Endelig kan du få en god kop kaffe på kaffebaren Shake Coffee.

Brasov

Sighisoara

Næste stop var Sighisoara, et par timer med toget fra Brasov. Vi havde stadig lidt vampyrfeber trods besøget i Bran, hvor det viste sig at Dracula ikke rigtig var. Mon Sighisoara kunne byde på noget mere vampyr-gys, end det vi oplevede i Bran? Vi have en enkelt overnatning og kan anbefale at du går en tur rundt i byen i nattemørket. Her er utroligt stemningsfuldt, og om ikke andet kan man jo altid selv piske en stemning op. Man ved jo aldrig, om Greven kunne stå i en af de dybe skygger mellem husene eller i en af portåbningerne.

Sighisoara5  Torvet i Sighisoara.

Vi tog bussen til Sibiu næste dag, og efter to varme timer stod vi af i en by der var i gang med at gøre sig klar til at åbne sin årlige internationale teaterfestival næste dag. Det kom som en god overraskelse, og aftenen efter blev den åbnet med et helt utroligt show på det store torv. Der var musik, franskmænd med en masse balloner og afslutningsvis et stort fyrværkeri.

Der er kun to timers flyvning fra Danmark til Rumænien. Et europæisk land der er medlem af EU, og et land som vi ikke kendte meget til inden vi rejste af sted. Men vi fik en uges fantastisk ferie, fyldt med nye indtryk og en fornemmelse af at landet har meget mere at byde på, end det vi nåede at se og opleve på vores Tour de Transsylvanien.

To facts:

  • Bistro de l’Arte havde deres kok lige vundet konkurrencen om at lave Rumæniens bedste burger.
  • Du kan ikke bruge den lokale valuta, lei, til at betale med i butikkerne i lufthavnen, med mindre du bare skal have noget at spise eller drikke.

Alt det praktiske:

Vi købte det første sæt togbilletter fra Bukarest til Brasov over nettet inden vi rejste. Du skal være opmærksom på at der ikke er mange daglige afgange, når man kommer “ud på landet”.