Europa, Små og store eventyr, Spanien, Vandreture

Bjergtur på GR249

gr249

Et af højdepunkterne på vores tur til Costa del Sol, var vandreturen ad GR249 etapen fra Frigiliana til Nerja. Det er 14,7 kilometer op og ned i bjergene, hvor du belønnes med fantastiske udsigter, smuk, vild natur og den helt store stilhed. Specielt de første 10 kilometer er virkelig flotte.

Ud i bjergene med GR249

Med start i Frigiliana går turen ned til Rio Higueron, som vi følger ind i naturparken. Kort efter vi har passeret Pozo Batán, følger vi skiltet til højre op ad bjerget.

Da vi kommer op på bjergkammen, hvor vi for et par dage siden drejede til højre og gik op på Cruz de Félix, går vi nu til venstre. Vi følger stien, og vores hoveder kører rundt. Der er Kodak-moments over det hele! Solen skinner og der dufter af fyr- og pinjetræer. Bjergsiderne er et vildt blomsterflor, fulde af vild rosmarin og timian, smukke blå-violette iriser og buske i varme gule farver.

Det er svært at få armene ned. Det her er vandretur, når det er allerbedst.

Ruten er godt afmærket med små varder og pæle med markeringer. Men som altid når man går tur i bjergene, så husk rigelig med vand og hold øje med hvor du går. Der er flere historier om folk, der er faret vild i området.

 gr249  gr249

Frokost med udsigt

Det første stykke er nogenlunde lige ud, med en smule op og ned. Det ændrer sig, da vi skal krydse over til bjergene på den anden side. Først kravler vi op til “passet”, og har nu udsigt over dalen og bjergene på den anden side. Derefter går det stejlt ned mod bunden af dalen. Her løber en lille flod, der har godt med fart på. Efter lidt trippen frem og tilbage, for at finde det bedste sted, får vi krydset floden i fin stil, og helt uden at få vand i støvlerne.

Herefter går det bare opad. Solen bager ned, og sveden hagler af os. De steder hvor der er skygge, udnyttes til små pauser, og vi får noget at drikke, mens vi hele tiden nyder at være ude i den friske bjergluft, tæt på naturen og glæder os over de mange fine kig ud til kysten eller længere ind i dalen.

gr249

Da vi kommer op på toppen, rammer vi en lille grusvej. Vi kan se at det er ved at være slut med at vandre på små stenede stier i stor natur, så vi finder et godt sted at sidde, og spiser vores medbragte frokost med udsigt til bjergene. Herefter bliver det hele lidt mere friseret, og meget af turen går nu langs grusvejen.

Ned til Nerja

Efter picnic-området “El Pinarillo” går det nedad gennem nåleskov, og det er slut med de storslåede udsigter. Vi følger grusvejen, indtil vi kommer til en parkeringsplads lige uden for den lille by Maro, hvor GR249 etapen officielt slutter.

Der er dog stadig en times vandring til Nerja. Det er langs vejen, og ikke særlig spændende. Set i bakspejlet, skulle vi bare have drukket en cola på den nærliggende café/restaurant og taget en taxi retur til Frigiliana.

Nerja

Men vi vandrer hele vejen ind til Nerja, og finder et lille torv, hvor der er en plads i skyggen og kolde forfriskninger. Det bliver også lige til en tur omkring Europas balkon, hvorfra det er et fint kig til bjergene og ud langs kysten, inden vi kører retur.

Alt i alt en helt forrygende dag i bjergene. Og selvom den sidste del af turen ikke kan måle sig med de første 10 kilometer, vil vi absolut anbefale etapen.

Rejsetidspunkt: april

BONUS-INFO: GR249 ruten kaldes også Gran Senda de Málaga. Den består af 35 etaper, der på en rundtur i provinsen Malaga strækker sig over 656 kilometer.