Grønland, Små og store eventyr

Cola og hvalbøf

h8 hvalbøf

Rodebay – Oqaatsut – ligger lige nord for Ilulissat. Den lille bygd har tidligere været en kongelig handels-station, men er i dag mest et udflugtsmål fra Ilulissat. Det tager et par timer i kutter at komme dertil. Hvilket nok er det, de fleste gør. Når man kommer frem, har man mulighed for at spise en rigtig god frokost på restaurant H8, og gå en tur på klipperne inden man sejler tilbage til Ilulissats moderne bekvemligheder.

Til fods til Oqaatsut

Man kan også, som vi gjorde i sommeren 2009, gå der op. Det tager omtrent hele dagen og med fuld oppakning og telt kan det godt føles meget langt undervejs. Det er en fantastisk smuk tur at gå, men terrænet kan være udfordrende. Den morgen vi tog af sted, havde det regnet om natten, alt var fugtigt og klipperne var glatte. Ruten er hele vejen afmærket med orange markeringer, og forholdvis nem at følge.

 Grønland  h84

Vi startede i gråvejr, men heldigvis klarede det op, og sidst på eftermiddagen skinnede solen fra en skyfri himmel. Hvilket var meget tiltrængt. Fruen var på det tidspunkt en smule presset og de sidste kilometer holdt hun en lettere fodslæbende bagtrop.

Flere gange var Grønland, rygsækken og myggene blevet ønsket hen hvor pebret gror. Ikke en dråbe overskud tilbage, sååå træt. Så da de små røde huse i Rodebay endelig dukkede op, var det som at komme i himlen. Især efter at have siddet i solen på bænken uden for H8 og sukkeret fra den iskolde cola var gået direkte i blodet. Måske den bedste cola nogensinde…

Hvalbøf på menuen

Vi var de eneste gæster på H8, og den tyske ejer, Ingolf, fortalte at der var hvalbøf på menuen. Det måtte vi prøve. Det var også en dejlig afveksling fra posemaden, vi havde spist i den sidste uges tid, hvor vi havde været på vandretur langs isfjorden. Hvalbøf smager fantastisk! Vi skulle dog lige vænne os til smagen og teksturen. Kødet var mørkt og mindede om vildt.

hvalbøf

Energien og nysgerrigheden kom hurtigt tilbage. Så efter en hel dags vandring måtte vi bare ud og se Rodebay. Vi traskede rundt i bygden og på klipperne i midnatssolen endnu et par timer. Fantastisk! Helt palle alene i verden og med udsigt til masser af isbjerge.

Rejsetidspunkt: juni