Europa, Italien, Små og store eventyr

Blandt jakkesæt og kælegrise

Den gamle bydel i Bologna er et mylder af arkader og smalle stræder. Hvis du går rundt i området omkring Piazza Maggiore, finder du masser af små butikker, der sælger alle slags friske madvarer. Her er frugt og grøntsager side om side med ostehandlere, pastabutikker og slagtere med vinduer og lofter dækket af skinker og pølser. Det er et sansebombardement for både næse og øjne.

Bologna  Bologna09

Når man som vi er vilde med god mad og gerne italiensk og helst i Italien, er Bologna et rigtigt godt bud på masser af fornøjelser for maven. Lørdag og tid til frokost. Vi benyttede os af alle de lækre fristelser, som de små butikker bugner af. Vi købte ost, pølse og brød til en picnic i solen. Det gik dog ganske anderledes, for vi fik et tip af slagteren, om at vi skulle tage vores lækkerier med på Osteria del Sole.

Osteria del Sole viste sig at være et spisested, der har eksisteret siden 1465. Indgangen er uanselig, og selv med slagterens anvisninger måtte vi gå frem og tilbage et par gange, før det gik op for os, hvor det var. Her sidder man ved langborde, og man skal selv medbringe maden. Drikkevarerne køber man i baren. Vi valgt Osteriaets egen mousserende hvidvin, og satte os for enden af et bord. Stedet emmer af historie og atmosfære. Der var stuvende fuldt denne lørdag, og ved et af bordene blev der fejret fødselsdag. Her er gæster i alle aldre og med alle mulige ”madpakker”. Både hjemmelavede og indkøbte sandwich eller som vores, et samlesæt af forskelligt.

Bologna

Is – italiensk is – man skal da have mindst en om dagen. Meget mere er der ikke at sige om det, andet end at de smager fantastisk. Ja, det skulle da lige være, at man skal huske at få sig en tiramisu til dessert senere. Kan man andet end at spise og drikke god kaffe i Bologna? Ja, det kan man.

Man kan tage de 498 trin op i Torre Asinelli, der er 97 meter højt. Dette er et af ”De to tårne” der dominerer Bolognas skyline. Det skulle vi selvfølgelig prøve. Efter at have gået op af den smalle trappe er det fantastisk at komme ud på toppen af tårnet, og nyde den utrolige 360 graders udsigt over hele byen. Helt sikkert et besøg værd. Ud over det er der mulighed for at besøge utallige kirker, museer og byens flotte biblioteker. Ikke at vi nåede det denne gang, for vi nød forårssolen og at vandre rundt i den smukke by.  Der er så mange fine bygninger og pladser, og vi måtte også finde plads til en smule shopping.  Bologna bugner af flotte butikker, som afspejler at det er en af de rigeste byer i Italien.

Bologna11  Bologna04

Solen skinner. Vi sidder på Piazza Galvani, og nyder et glas kølig hvidvin, mens livet går sin gang på det smukke torv. Kælegrisen ved nabobordet grynter fornøjet, og ved et andet bord bliver dagens forretningsmøde klaret over en kop kaffe. En forlænget weekend i Italien er ved at være slut. Kalenderen siger marts 2014 og foråret er kommet til Bologna. Træerne springer ud, og vi flyver hjem og venter på at de varme vinde også rammer Danmark for alvor. Ciao!

Rejsetidspunkt: marts