Små og store eventyr

Cruz de Tejeda, til Tejeda og hjem igen

Det er altid med en særlig spænding i maven at vågne den første morgen et nyt sted. Kan det leve op til forventningerne? Hvor er det egentlig, vi er landet? Og måske det vigtigste af alt, når man gerne vil tilbringe det meste af tiden udendørs, bliver det godt vejr? Vi var tidligt oppe til knaldblå himmel og sad fra terrassen og så solen stå op over bjergene, mens vi nød te og morgenmad. Vi var kommet til Gran Canaria for at gå i bjergene, men vi bestemte at vores første tur skulle være en mindre strabadserende tur, for lige at komme igang. Vandrestøvlerne havde stået ubenyttede hele vinteren, så vi ville lige vente et par dage med at gå op til Pico de las Nieves, der lå mere end 1900 meter over havet.

Derfor faldt valget på en rundtur fra vores hus udenfor La Culata til Cruz de Tejeda, videre til Tejeda og hjem. Vi holder utroligt meget at kunne gå ud af døren med rygsækken pakket, og så er vi i gang. Ikke noget med biler og busture forinden. Turen startede i La Culata, og her blev der med det samme grundlagt en lille ferievane. Kaffe i solen på den lille bar midt i landsbyen. Det var en rigtig dejlig måde at starte dagen på, og også godt med lidt koffein i blodet for turen starter med op, mere op og så lidt op til.

  gran21  gran22

Det er svært ikke at blive helt overvældet og euforisk efter en lang og grå vinter. Ikke at blive bare en anelse overstadig på stien, omgivet af summende bier, masser af sommerfugle og et duftende blomsterflor der dækker bjergsiderne i gule, hvide og lilla toner. Efter det første stykke op, fladede stien ud og vi fulgte højdekurven rundt. Af og til gennem høje fyrretræer, men hele tiden med udsigt over dalen nedenfor. Når man kommer til Degollada de la Cumbre følger man først en højderyg forbi et udsigtspunkt (som ligger i forbindelse med vejen og derfor er der også en p-plads, tourbusser, turister og en kiosk) som vi hastigt gik forbi, og derefter gik stien med langsomt ned mod Cruz de Tejeda.

Selvom vi faktisk havde gået efter Cruz de Tejeda, og tænkt at det kunne være hyggeligt at stoppe der for at drikke en øl og spise frokost i solen på en café, blev det for os et meget kort stop. Her er ikke meget at se udover en kirke og korset der marker midten af øen. Også her er der en p-plads, tourbusser, turister, turisthejs-boder og et par caféer ,men, men… Vi købte i stedet ost, brød og pølse to go, og var straks tilbage på stien og i naturen og fandt efter en halv times tid det perfekte frokostspot med udsigt.

 gran24  gran23

Turen ned fra Cruz de Tejeda til Tejeda er smuk og afvekslende, det sidste stykke gik vi mellem vinmarker, blomstrede enge med græssende æsler og kæmpe kaktusser. Det blev en rigtig dejlig start-tur, der fik benene i gang og vi fik snuset til foråret på Gran Canaria. Vi var nu mere end klar og bestemte at næste dags fornøjelse skulle være op til Rouqe Nublo.

gran26

Rejsetidspunkt: april

Vi medbragte:

Rother Walking Guide – Gran Canaria

Vandrekort, Gran Canaria, Kompass (1:50.000)