Anbefalinger, Mad og drikke

Brügge: Morgen, middag og aften

Brügge

Brügge byder på masser af hyggelige restauranter og spisesteder, og menukortene byder på meget mere end pomfritter, dampede muslinger og franske vafler til dessert. Her er vores tre favoritter på meget forskellige spiselige fornøjelser morgen, middag og aften. Del gerne de tre kulinariske oplevelser over et par dage, for man bliver mæt, og der skal jo også være plads til diverse belgiske snacks i løbet af dagen.

Morgenmad på Books and brunch

Du finder den meget hyggelige bogcafe i yderkanten af Brügges midte, og den er bestemt et besøg værd. Der er åbent fra 9 til 15 fra mandag til fredag. I anledningen af julen var der skruet ekstra op for hyggen med lys og hjemmestrikkede rensdyr på ens téglas-holdere. Der var flere forskellige brunchmenuer at vælge imellem, og vi fik hver vores. Så lækkert. Det var dejligt at sidde her mellem reolerne og starte dagen med en kop varm, dampende té, nybagt brød og en lille kage. Vi giver topkarakterer til Books and Brunch.

 Brugge2  Brugge3

Frokost på Ouatre mains

Ouatre mains betyder de fire hænder, og navnet indeholder også konceptet for restaurantens menukort. Her er en lang liste af små retter, som man så deles om. På den måde kan vi begge nå af smage lidt af det hele. Det til trods, er det svært at vælge, da der er så meget der frister. Betjeningen på stedet er i top og tjeneren fortæller at fire forskellige retter er meget passende for en frokost – og han får ret. Der er også et godt vinkort, men vi bestemmer os for et godt glas belgisk øl brygget i Brügge. Lad dig ikke afskrække af at restauranten er Michelin-listet.

mad

Aftensmad på De Republiek

De Republiek er indrettet i et stort lokale, måske har der tidligere været en bank eller en biograf. Nu er det en moderne og cool restaurant fyldt med festglade mennesker, musik og et afslappet fusionsmenukort, der lige passer til os efter øl-smagningen på Le Trappiste. Da vi ankommer, må vi vente i baren, for vi har ikke bestilt bord og det er lørdag aften. Det tager dog ikke længe, før vi får en plads. Vi bestiller Burger og Crouqs med de lækreste råstegte kartofler. Lige hvad vi har brug for, og så går det godt til mere belgisk øl.

Brügge

Så var der den restaurant vi fik anbefalet, men som vi ikke fik prøvet. Den må vi gøre næste gang vi kommer, og bestille bord i god tid. For Lieven så bestemt ud som om den var et besøg værd. Vi fik til gengæld prøvet “Pomfritten”, Bistro De Pomme, som vi først havde dømt lidt ude, men som samtidig blev vores landemærke i Brügge. Den ligger på et hyggeligt lille torv og i restauranten er der dækket op med rødternede duge og ild i pejsen. Menukortet er helt traditionelt, så her fik vi serveret moulé frites og en meget lækker flamsk gryderet, tilbehør var sprøde pomfritter. Alt sammen skyllet ned med et godt glas belgisk øl, selvfølgelig. Alt i alt en meget passende menu for vores sidste måltid i Brügge.

bryggemad1

Rejsetidspunkt: december