Anbefalinger, Mad og drikke

Jule-brüggeri

Øl Brügge

Vel ankomne til Brügge ville vi finde et godt øl-sted, hvor vi kunne få noget at drikke, inden vi skulle spise. Vi spurgte os frem og fandt Le Trappiste, der ligger i en gammel kælder, med hvælvinge og det hele. De har en masse forskellige fadøl, og har man svært ved at vælge, eller vil man bare gerne smage så mange som muligt, er det heldigvis muligt at vælge en tasting-paddle. Så man får fem glas med 15 cl øl efter eget valg.

Vi sad ved baren, og mens gamle klassikere (Johnny Cash, Rolling Stones osv) strømmede ud af højtalerne, smagte vi os frem i det belgiske øl-landskab. Le Trappiste er et sted med masser af atmosfære og et stort udvalg af de gyldne dråber. Det kan absolut anbefales!

Straffe Hendrik og Hairy Bikers

Vi var også forbi The Brugs Beertje, der er noget mindre, men har et imponerende ølkort, hvor man kan vælge mellem 300 slags øl. Væggene er fyldt med gamle ølskilte, og der er en rigtig hyggelig pub-stemning. De åbner klokken 16, og da vi ankom et kvarter senere, var der tæt på fyldt. Vi fik dog klemt os sammen ved et lille bord, og gik i gang med at studere ølkortet. Her stiftede vi bekendtskab med Straffe Hendrik fra det lokale bryggeri De Halve Maan.

Da baren har været med i et program med de madglade engelske motorcyklister Hairy Bikers, er den godt besøgt af englændere, der lige skal ind og have en enkelt.

 øl  Øl Brügge

Man kan købe øl mange steder i Brügge. De to mest interessante steder er The Bottle Shop, der har mere end 600 slags øl, og 2be der ud over The Beer Wall (en lang væg med en udstilling af ølflasker og ølglas) også byder på en bar og en stor forretning med øl, chokolade og andre delikatesser. Rigtig mange af de forskellige øl, har også deres eget glas. Så man kan hurtigt få købt en souvenir eller to med hjem.

Uhm, Delirium

Siden middelalderen har Belgien været kendt for øl af en høj kvalitet, og der findes et utal af bryggerier og mærker. De er blandt andet kendt for deres Trappistøl, der brygges på Trappist-klostre, og et væld af overgærede specialøl.

øl Brügge

Min favorit blev Delirium Noël fra bryggeriet Huyghe. En rigtig dejlig juleøl på gode 10%, hvor etiketten meget passende er fyldt med lyserøde elefanter iført nissehuer. Det er en krydret og flot Strong Ale, der smager og dufter af jul. Du kan læse meget mere om bryggeriet og deres øl på deres hjemmeside. Helles vinder blev La Trappe Blond, der er en belgisk øl fra det hollandske Trappist-bryggeri Koningshoeven.

BONUS-INFO: Jeg har efterfølgende fundet Den Belgiske Ølbutik på nettet, og der er nu indkøbt lyserøde elefanter til julens festivitas. De skal nydes i det originale Delirium Noël glas, som jeg havde med hjem fra Brügge. Santé!

/Toni

Rejsetidspunkt: december