Anbefalinger

Tre højdepunkter i 2015

Vi har stillet os selv den udfordring at vælge tre højdepunkter fra vores rejsekalender 2015, og det har været meget svært at begrænse sig til kun tre. For det var et fantastisk rejse-år, der bød på masser af unikke oplevelser. Efter mange overvejelser er vores valg faldet på:

Lys og lyd i Sibu

Vi fik en helt unik og overraskende oplevelse, da vi i forsommeren besøgte Rumænien. Vi var kommet til den lille by Sibu, der var sidste stop på vores rejse rundt i Transsylvanien. Sibu summede af live, og nu forstod vi, hvorfor vi havde haft svært ved at finde overnatning. Vi var landet midt i en international teater-festival.

Ballon1

 Vi havde siddet på torvet om eftermiddagen og fulgt forberedelserne til “noget”, og da mørket kom, blev vi tilskuere til et helt fantastisk “ballon show”, udført af et fransk teaterhold der hed Plasticiens Volants. Det er svært at forklare. Det var en total-oplevelse af lys, lyd og balloner over temaet The Big Bang. Vi var blown away.

Morgenvandring i Havana

Så var der Havana. Ja, Cuba var i sig selv en helt utrolig oplevelse, men Havana har en ganske særlig og egen atmosfære. Der er rigtig mange oplevelser her fra, der stadig dukker op på nethinden. Men det var noget ganske særligt at stå tidligt op om morgenen og se byen vågne ganske langsomt, inden varmen for alvor tog over.

 Cuba35  Cuba36

Det bløde morgenlys fulgte mennesker på vej på arbejde gennem de slidte gader, landede på skolebørn foran skolen og på køen foran et lille kaffested. Bare nyde stilheden inden trafikken rigtig kom i gang. Opleve cubanerne vågne og få den første cigar på altanen, se dem sidde på trappesten og læse i solen eller samles om at reparere motoren på bilen. Det var magisk.

Te-pause på Øhavsstien

Det var det også, da vi i det tidlige forår pakkede rygsækken, snørede vandrestøvlerne og begav os ud på et stykke af øhavsstien, fra Svendborg til Tranekær. Efter en forholdsvis kold nat i teltet på en græsplæne i Tullebølle, gik meget af næste dags etape langs kysten.

højdepunkter

Der var helt stille, diset solskin og udsigt ud over et næsten blikstille hav – og så var der den luksus, at vi havde købt en ny brænder. Den benyttede vi os af flere gange. Det var helt fantastisk at kunne sætte sig på stranden og nyde roen, udsigten og en kop dampende varm te. Det var ren balsam for sjælen.

Vi ser frem til at dele mange nye oplevelser med jer her i 2016.