Tanker på tur

Os med rejsefeber

rejsefeber afoot

“Kære chef. Jeg kan ikke komme på arbejde i dag. Jeg har fået en ordentlig omgang rejsefeber, og er nok nødt til at forlade landet hurtigst muligt”. Næste stop Mallorcas vandrestier eller noget andet helende.

Kender du ikke det? Som en cool blanding af Chris og chokoladefabrikken og Onkel Rejsende Mack

Inspiration og smittefare

De sociale medier er ikke altid gode for rejsefeberen, der gang på gang slår ud i lys lue, når billeder fra spændende steder dukker op. Det hjælper jo så heller ikke, at en af Tonis tidligere kollegaer er ved at forberede sig til et topforsøg på Mount Everest, mens en svoger nærmer sig Santiago de Compostela efter snart 800 kilometer på Caminoen. Ikke at vi har planer om nogle af delene, men eventyret… EVENTYRET!

Jo flere indlæg og opdateringer vi læser, jo flere billeder vi ser, jo mere får vi lyst til selv at komme af sted. Ud i verden og få en på opleveren. Det smitter det stads.

Det der med Grønland

Nu vi er ved de farlige sygdomme, så må vi ikke glemme Grønlands bacillen, som vi også er smittet med. En meget specifik form for rejsefeber. Vi snakker mere og mere om det, og endnu en tur til Grønland rykker helt sikkert nærmere. Nu er det også mere end fem år siden, vi var der sidst. En vintertur med hundeslæde og flot nordlys. Næste gang bliver en sommertur, hvor vandrestøvlerne skal på arbejde.

Der er virkelig noget om det. Langt de fleste vi kender, der har besøgt Grønland, er blevet helt vilde med verdens største ø. Ja, ikke at vi kan sige noget til det. Den storslåede natur er magisk, og det gode grønlandske humør smittende. Det er meget svært ikke at falde for den kombination.

Trænger du til mere Grønland, kan du læse lidt om vores vandretur langs isfjorden i Ilulissat.

Sig det med en sang

Har du hørt Tøsedrengenes store hit “Ud Under Åben Himmel” fra 1982? En glad pop-sang og omkvædet (herunder) siger det hele. Det er sådan, vi har det nogle gange. Når vi bare trænger til at komme ud i naturen, hvor der er rigtig højt til himlen.

Jeg vil ud, ud under åben himmel
Jeg vil ud, ud på det dybe vand
Jeg vil ud, ud under åben himmel
Derud hvor jeg bli’r svimmel
Ud under åben himmel

 

Det er da lige til at komme i godt humør af. Ja, vi kan da i hvert fald næsten ikke vente med at se, hvad der venter af små og store eventyr og oplevelser. Ude i verden, ude i naturen, under den åbne himmel, efter den næste bakketop, omkring det næste hjørne…

BONUS-INFO: Ifølge Den Danske Ordbog på nettet betyder rejsefeber enten “nervøsitet eller spændt forventning forud for en større rejse” eller “stærk trang til at komme ud at rejse”.