Små og store eventyr, Vandreture

Pakkeliste: vandretur i varmen

Kreta varmen

Det er svært ikke bare at nyde det usædvanlige danske sommervejr. Blå himmel, sol og varme i månedsvis. Helt grundlæggende fantastisk. Ekstra dejligt hvis man er til ud i naturen på vandre- og/eller telttur.

Det er næsten sydlandsk at tage ud i den danske natur i øjeblikket. Varmedis, tørt, gyldent græs og hvis man har været en tur langs kysten, kan det blå hav godt give en illusionen af at være på tur langs Middelhavet. Det fik os til at tænke på nogle af de varme vandreture, vi har været på. Blandt andet på Mallorca, Cuba og for ganske nylig i Grækenland.

Sved, solbriller og siesta

Og det er vel bare at tage derud, i solen og naturen? Bare på med vandrestøvlerne og så afsted?  Ja, det er det, især hvis du kun skal afsted et par timer. Men er du afsted hele dagen eller på en længere tur, er her et par pakke-tips, til hvordan man får det bedste ud af en vandretur i varmen.

  • Medbring masser af vand hvis du ikke kan købe/finde noget undervejs. Det er super vigtigt at få noget at drikke, så medbring hellere for meget end for lidt. Derudover er en god (termo)drikkeflaske en god idé. Når det er varmt, er en tår koldt vand altså bare lækkert.
  • En hat med skygge. Det er vigtigt at have en hat på, der kan beskytte mod solen.
  • Et par lange tights, så inderlårene ikke bliver generet. Vi bruger begge to sådan nogle halvlange løbe-tights, når vi er af sted. Meget behageligt at vandre med, og “slidte” inderlår kan ødelægge enhver tur.
  • En let langærmet skjorte. Den kan både beskytte nakken og armene, når solen bager nådesløst.
  • Solcreme, solbriller og måske en bandana til at tørre sveden af panden.
  • Er du afsted med overnatning, så husk at medbring en trøje og lange bukser. Det kan godt blive køligt om aftenen, og så er det godt med et ekstra lag. Det er også en god idé at medbringe sandaler, så fødderne kan få lidt luft om aftenen.

Og så lige et godt råd til sidst. Skal du ud på en lang tur, så tag tidligt afsted, inden varmen rigtig sætter ind. Så har du mulighed for at holde siesta i skyggen, mens det er varmest, og fortsætte senere på eftermiddagen.