Europa, Små og store eventyr, Spanien, Vandreture

Roque Bentayga tur/retur

Roque Bentayga

Fra vores lille hus var der en fantastisk udsigt ud til Roque Bentayga (1404 meter over havet). Den anses for at være en af de oprindelige vulkaner på Gran Canaria og vi havde, inden vi tog hjemmefra, sat en tur til “Ben” på to-do listen. Efter at have kigget på den i et par dage, var der bestemt ikke ændret på det. Den stejle klippetop blev betragtet som værende hellig af de oprindelige beboere på Gran Canaria, guancherne. Det var dem der boede der, før Spanien kom forbi og erobrede de kanariske øer.

Varieret natur

Vi startede med at gå forbi “den lokale” i La Culata, hvor Helle fik sin formiddags-kaffe. Vores rute startede lige midt i byen og første pejlemærke var Cruz de Timagada. Stien var nem at følge, og af sted det gik blandt duftende blomster og mandeltræer, der bugnede med umodne grønne og en lille smule lådne mandler. Fra Cruz de Timagada fulgte vi skiltene mod byerne El Espinillo og El Chorrillo, der pegede os mod den hellige klippe.

Naturen var meget varieret. Det ene øjeblik gik vi med gule og hvide blomster på begge sider, det næste gik vi over et pas, og dalen på den anden side var fyldt med lavendelblomster og små buske. Flere steder hvor solen rigtig kunne få fat, var jorden så tør, at den sprækkede.

afoot på tur

Mod toppen

Det sidste stykke af ruten gik langs vejen, hvilket ikke betød det helt store her først på sæsonen, for trafikken var meget begrænset. Fra afkørslen til Roque Bentayga gik det kun opad, og to kilometer senere nåede vi en parkeringsplads. Her starter den sidste del af turen op til selve toppen. Men inden vi tog det allersidste stykke op, gik vi på museum. For der er i forbindelse med “Ben” bygget et lille, men flot museum, der fortæller om de oprindelige folk. Ja, og så kan man både komme på toilettet og købe noget iskoldt at drikke. Vi havde “fortjent” en cola som vi nød i skyggen med udsigten ud over dalen, inden vi begav os ud på vores topforsøg.

Stien blev hurtigt ret smal, og den blev mere og mere udfordrende. Til sidst kom vi til nogle smalle stentrin, der førte op til det øverste niveau, der kaldes Almogarén del Bentayga. Et sted der har været skuested for religiøse og astronomiske handlinger gennem tiderne. Hele området var fyldt med huler, og udover at det helt sikkert var en super arkæologisk lækkerbisken, var der også storslået udsigt.

Roque Bentayga i solskin

Stilhed og madpakker

Vi besluttede os for, at det var tid til frokost, for det var et helt fantastisk sted, vi var landet. Vi gik lidt ned, så vi rigtig kunne se toppen og nyde synet af de jagtende falke, der fløj omkring os. Her spiste vi vores medbragte madpakker, nød stilheden, solen der skinnede og at tomater og pølse-madder bare smager bedre i det fri. Når vi kiggede os over skulderen, kunne vi se Roque Nublo i det fjerne.

Efter en dejlig dag endte vi i Tejeda, hvor vi besøgte bageren og en af de restauranter, der ligger med udsigt ud over dalen. Tid til en kage og en øl. Herefter var det tid til at handle lidt ind, inden det gik op ad bjerget til vores hus, og en aften med te på terrassen og tusindvis af stjerner.

Roque Bentayga og 2 øl

Vi medbragte:

  • Rother Walking Guide – Gran Canaria
  • Vandrekort, Gran Canaria, Kompass (1:50.000)

Rejsetidspunkt: april

BONUS-INFO: Det lille museum ved parkeringspladsen åbnede for et par år siden. Det er et fint, lille museum, der forklarer om området, og så er der gratis adgang. Der er som nævnt tidligere både toilet og mulighed for at købe noget koldt at drikke. Åbningstiderne er pt. mandag til fredag fra klokken 10-16, og lørdag og søndag fra klokken 10-18.