Europa, Portugal, Små og store eventyr

Sintra og en tur i parken

Sintra

Nogen gange falder man over et billede, som ser helt utroligt ud. Det var lige hvad vi gjorde, da vi researchede til vores tur til Portugal. Der viste sig at være cisternen i parken ved Quinta da Regaleira, som er et af byen Sintras helt store udflugtsmål. Vi valgte inden vi tog af sted, at vi skulle se Quinta da Regaleira, samt Palacio National da Pena og endelig Castelo dos Mouros, der også ligger i området omkring Sintra.

Sintra

Det tager kun en lille times tid at komme med bus fra Estoril, hvor vi boede, til Sintra. Du kan snildt bruge en dag eller to i Sintra. Vi var der kun en enkelt, men lang dag, som blev sluttet af på en lille vinbar med et godt glas lokal rødvin og helt sorte blodpølser.

Det er lidt som en filmkulisse at vandre rundt i, men det hele er ganske vist. Eventyrslotte og borge i smukke parker. Walt Disney kunne ikke have gjort det bedre. Jeg tror dog ikke, vi var helt forberedt på, hvor mange turister der var (vi er jo ikke nogen af dem). Der var busfulde, der myldrede rundt. Vi frygtede lidt at der kunne opstå ”propper”, men vi oplevede det kun en enkelt gang. Områderne er så store, at når man første er kommet ind fordeler mylderet sig, og vi oplevede flere gange følelsen af at være der ”helt alene”.

 sintra4  sintra3

Quinta da Regaleira

Vi startede med at se Quinta da Regaleira. Det var herfra billedet med cisternen var taget. Her finder du et hvidt gotisk inspireret slot og en park fyldt med finurligheder, hemmelige tunneller og så selvfølgelig den fantastiske cisterne. Et omvendt tårn 27 meter ned i jorden, med en trappe der snor sig som det inderste af et sneglehus. Helt unikt og surrealistisk.

Efter en dejlig vandretur på en times tid, gennem skov og med udsigt over Sintra, kom vi til vores næste stop Palacio National da Pena.  Det ligger højt på en bjergtop og udsigten er formidabel, og det er Pena paladset også. Et rigtigt flødeskumspalads. En eksplosion af farver og kakler, med inspiration fra den mauriske arkitektur.

 sintra2  Sintra7

Castelo dos Mouros

Det sidste stop var Castelo dos Mouros, en vaskeægte borgmur. Et forsvarsværk fra omkring det 10. århundrede, men udbygget og restaureret mange gange gennem årene. Den ligger på en bjergkam og den er imponerende. Selv set nede fra byen, tænkte jeg på den kinesiske mur, ingen sammenligning i øvrigt. Borgmurene er brede og man kan vandre på dem op til borgtårnene, hvorfra man igen bliver belønnet med en betagende udsigt over hele området. Den dag vi var der var det klart og vi kunne se Lissabon i det fjerne.

Man kan tage bus mellem de forskellige attraktioner, men vi vil anbefale at man tager godt fodtøj på, og går fra sted til sted. På den måde får man et godt indtryk af landskabet, og kan holde pauser der hvor man syntes at udsigten er rigtig god. Husk vand for der er ikke rigtig nogen kiosker imellem de forskellige steder.

Rejsetidspunkt: august

BONUS-INFO: H.C. Andersen boede i 1866 et par måneder i Sintra, og var meget begejstret, både for området, men også for Portugal i det hele taget.