Europa, Små og store eventyr, Spanien

Costa del vandreferie

Frigiliana

Det dryppede, da vi steg ud af taxaen i den lille hvide andalusiske by Frigiliana på Spaniens solkyst. Inden vi fandt vores lille hus på toppen af den gamle by, var den lette byge væk. Det var stadig gråvejr, men huset og det første indtryk af byen gjorde, at vores forventninger til en uge med vandrestøvler og tapas var intakte.

Frigiliana

Frigiliana ligger cirka en times kørsel fra Malaga. De små, snævre gader er brolagt med sorte og hvide sten i fine mønstre og husene er kridhvide. Overalt er der potteplanter i krukker, ligesom altaner og tagterrasser bugner med blomster. Der er også stille, ikke kun fordi det er først på sæsonen, men fordi der ikke er meget trafik i de små gader. De er alt for smalle. En lille og næsten bilfri by.

Byen kravler op ad bjerget, og i “bunden” har man lavet en parkeringsplads til biler og busser. I løbet af dagen kommer der nemlig en del turistbusser fyldt med endagsturister, der bruger et par timer i smukke Frigiliana, inden de suser videre til næste stop på deres sikkert lange liste over turistmål, de skal nå. For der er rigtig meget at se på solkysten.

   

Hasta la vista

Den lange liste har vi slet ikke. Vi rejser som altid langsomt. Når turisterne “lander”, er det vores plan, at vi allerede har vandrestøvlerne på og er på vej ud i den skønne andalusiske natur. For ud over at Frigiliana er et dejligt sted at holde en uges ferie, og fyldt med hyggelige restauranter og caféer, så er Frigilianas nærmeste nabo naturreservatet Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama Natural Park. Perfekt placering for os. Vild natur og vandretur i kombination med lidt luksus når vi kommer retur fra bjergene. Alt vi skal gøre, er at pakke en dagsrygsæk, og så er vi ude på vandreruten.

Og der er masser af god vandring i området. Frigilianas turistinformation har skrevet om ni udvalgte ruter, og her kan du også downloade en booklet med kort og beskrivelser. Vi valgte tre ruter, som bød på lidt forskelligt: El FuerteCruz de Félix og El Acebuchal.

Der løber også to langdistanceruter gennem byen, GR242 og GR249. Vi gik en etape af GR249 gennem bjergene til kystbyen Nerja. De ture vil vi komme nærmere ind på i vores næste indlæg.

Frigiliana Nerja GR249

Uden mad og drikke…

Der er som nævnt mange caféer og restauranter i Frigiliana. Vi slutter her af med tre af vores favoritter, til når du skal have fyldt depoterne op igen:

  • Nyd din morgenmad eller bare en kaffe på Café Almijara. Den ligger lige ved byens torv, og er en hyggelig lille café med udeservering.
  • Frokosten kan du spise på La Taperia, hvor et dansk par serverer lækker tapas og en helt forrygende Cheesecake.
  • På toppen af byen ligger El Mirador. En restaurant/bar med en fantastisk udsigt ud over byen og helt ud til Nerja og Middelhavets blå. Det perfekte sted til god aftensmad eller en kold øl.

Rejsetidspunkt: april