Danmark, England, Gæsteskribent, Overnatning, Spanien, Tyskland

Fire rejsebloggere anbefaler en overnatning

overnatning færøerne

Hvor skal vi sove i nat? Det sang Laban i 1982, og det er stadig et godt spørgsmål. Både når vi er på vandretur, og skal finde den bedste plads til teltet, men også når vi planlægger ture med andre former for overnatning. Skal man vælge hotel, vandrehjem eller måske Bed & Breakfast? Mulighederne er mange.

Vi har derfor endnu engang haft fat i fire af vores fantastiske med-rejsebloggere, og denne gang har vi  bedt dem om at anbefale en overnatning. Et stort tak til jer allesammen for jeres tid, tekst og billeder.

 

Spain By Hanne

Som professionel rejsende har jeg overnattet på adskillige hoteller fra low budget til luksus, men der er særligt et, som jeg vender tilbage til igen og igen. Boutique-hotellet Only You Atocha ligger i hjertet af Madrid, og jeg elsker alt ved det. Jeg føler mig så velkommen fra jeg bliver budt på vand med frisk frugt og slik i receptionen. Designerhotellet er både hipt og luksuriøst, men samtidig er stemningen enorm afslappet, og som gæst føler jeg mig altid som noget helt særligt.

Værelserne er lækre og sengene er fantastiske. Indretningen er urban og kreativ med en blanding af industriel grafisk, blandet med sportselementer og luksuriøse loungemøbler. Jeg elsker at sidde i den store lobby, som er centreret omkring en cirkelformet bogreol og en stor buet lædersofa. Omkring det er der små afdelinger med en barber, en fransk café og en bar og bistro. Her mødes både hotelgæster og lokale, der kommer forbi til kaffe, franske kager og et glas vin.

Overnatning Madrid

Morgenmaden serveres på restauranten på øverste etage med fantastisk udsigt over Madrids skyline. Her er alt, hvad hjertet kan begære af sunde og hjemmelavede lækkerier fra hjemmebag til kvalitetsoste og et stort udvalg af juicer og smoothies. Byens bedste morgenmad. Hvis ikke man vil betale for den store morgenbuffet, så kan man nappe en croissant i den franske café eller en mindre morgenmad i bistroen i lobbyen. Det viser, hvor højt der er til loftet på hotellet, at gæsterne tilbydes stor valgfrihed og muligheder for at vælge forskellige måder at spise morgenmad på fra dag til dag og humør.

Hotellet arrangerer også fælles morgenløbeture i Retiro-parken ved siden af. Jeg føler mig så fri og værdsat som gæst, at jeg hver gang, jeg tjekker ud og får overrakt en flaske vand til hjemturen tænker: Øv, jeg kunne da godt blive et par dage ekstra.

Læs mere om hoteller i Madrid på Hannes blog.

 

BOHO Travel

Jeg er typen, der ofte sætter kurs mod en destination, hvis jeg har spottet et overnatningssted, der er ud over det sædvanlige. Et sted, der er en rejse værd i sig selv. Det behøver ikke (nødvendigvis) at være luksus. Faktisk er jeg mere til det naturlige, rå og urbane end det glitrende graciøse. Blot så du ved, hvem der guider dig her.

Mit bedste tip til dig går til Nordtyskland, hvor du kan overnatte i specialbyggede strandstole direkte på stranden. De tre kvadratmeter syner måske ikke af meget, men opfindelsen er så gennemført, at den har vundet designpriser – og ja, også mit hjerte.

Overnatning BOHO TRAVEL

Strandstolene er placeret forskellige steder i Nordtyskland. Fælles for dem alle er, at du får lov til falde i søvn til lydsporet af bølgernes kærlige brusen og vågne til den vildeste solopgang lige uden for fødderne.

Jeg elsker at overnatte i naturen, men allermest hvis jeg får lov til at gøre det med en blød dyne og ikke et hårdt underlag. Faktisk prøver jeg ivrigt at undgå det sidste. Derfor var denne løsning lige noget for mig og var helt sikkert med til at udvide min definition af luksus.

Læs mere om en overnatning på stranden i Tyskland på Marlenes blog.

 

5 fodspor

Hvor Karen Blixen møder Hemmingway. Sådan beskrives stemningen på Hotel Falcon i Allinge på Nordbornholm, og det rammer plet på den virkelig gode måde.

Her kan du gå på opdagelse i hver en lille smukt indrettet krog. Store udstoppede dyr som ejeren slev har skudt på sine rejser i smuk forening med tableauer, der sender dig i retning af eksotiske rejsefortællinger. I hotellets store dagligstue holdes gopler i det smukkeste cylinderformede akvarium – overraskende sjove at se på og et anderledes indslag som en del af hotellets indretning.

Hotellet er indrettet i helt unik og smuk boutiquestil og byder bl.a. på en smuk have og fine terrasser med udsigt til havet samt et udsøgt køkken, som virkelig kan anbefales.

Vi elskede at krybe i de lette morgenkåber og vandre til havnebadet ved Sandvig Havn inden morgenmaden, som vi nød til efterårssolen på terrassen. Fra hotellet kan man nemt vandre mod hammerknuden og opleve den smukke klippenatur på en af de mange vandreruter.

Jeg elsker at overnatte steder med så stærk personlighed og udtryk, og hvor ejerne selv er en del af dagligdagen – det skaber en helt særlig og unik stemning, som mærkes længe efter man igen er hjemme.

Læs mere om Bornholm på Helle og families blog.

 

RejseKris

King Street Townhouse er et decideret luksushotel i centrum af Manchester. Det er måske de færreste, der forbinder Manchester med luksuriøse omgivelser og wellness – notorisk har byen mere været kendt for sine fodboldhold. Jeg vil dog gerne slå et slag for Manchester som storbyferiemål og i særdeleshed King Street Townhouse. Der er direkte fly til Manchester til ganske billige penge, og prisniveauet i den nordengelske storby ligger markant under det, mange danske turister kender fra London. Samtidig kan man booke sig ind på luksushoteller som dette til en brøkdel af prisen fra den engelske hovedstad.

Allerede når man checker ind på hotellet mærker man, at her er en anderledes atmosfære end på de klassiske britiske hoteller, der ofte kan virke en anelse slidte i kanterne. Ved siden af lobbyen ligger stedets restaurant og bar, der uden tvivl må være en af byens fineste. Som en kuriositet kan det nævnes, at hotellet også har sin egen biograf i kælderen – jeg var der på en pressetur, så vi kom derned og jeg fik lov at sætte en Oasis-dokumentar på. Det passede meget fint til Manchester, syntes jeg.

overnatning Manchester

Værelserne på hotellet indbyder til afslapning, og jeg havde bl.a. et stort fritstående badekar i mit enorme badeværelse, hvor jeg kunne ligge og føle mig helt (britisk) royal. Det helt store unikke selling point for hotellet er dog deres wellness-område på øverste etage. Den lille opvarmede swimmingpool har direkte udsigt over Manchester skyline, så man kan ligge og pjaske med udsigt til byens smukke rådhus på Albert Square. Ved siden af poolen er der et lille wellness-område med liggestole, forskellige drikkevarer og den her helt eminente byudsigt.

En luksusoplevelse i England, der er til at betale for selv os almindelige rejsende.

Læs mere om en luksus-overnatning i Manchester på Kristoffers blog.

 

BONUS-INFO: Billedet i toppen er fra vores tur til Færøerne i 2017. Vi havde et par overnatninger på øen Mykines, hvor vejret viste sig fra sin allerbedste side. Det er helt klart en af vores “favorit-overnatninger”. Solskin, fantastisk natur og masser af lunder – det bliver bare ikke bedre!