Gæsteskribent, Naturoplevelser

Fire rejsebloggere anbefaler en naturoplevelse

naturoplevelse

Vi har igen inviteret fire af vores helt fantastiske med-rejsebloggere forbi bloggen. Denne gang har vi bedt dem om at anbefale en naturoplevelse, og de kommer godt omkring. Vi er rigtig glade for at de ville være med. Tak til jer alle sammen for tid, tekst og billeder.

Two Danes on Tour

Vi er vilde med at se og fotografere dyr i naturen, og en stor del af vores rejser handler om netop det.

Vi har tabt vores hjerter til Tromsø. Vi elsker Nordnorge om vinteren! Vi var der første gang i januar 2016, og er siden vendt tilbage hvert år.

Vi er vilde med det arktiske lys, hvor der om vinteren skabes en fire timer lang solop- og nedgang midt på dagen med de smukkeste orange og lyserøde farver. Desuden det vidunderlige grønne nordlys, som vi kører på jagt efter om natten, de smukke norske fjelde med sne på og så alle dyrene, som vi spotter om dagen: elge, sæler, hvaler, havørne og rensdyr.

Naturoplevelse Norge

Især hvalsafari i en lille ribbåd, hvor du kommer meget tæt på spækhuggere og pukkelhvaler, er en helt fantastisk oplevelse. Det er så stort at se de smukke dyr i deres rette element, og derfor tager vi gerne disse bådture igen og igen.

Dyreoplevelser i naturen handler for os om spændingen inden og imens vi er afsted, begejstringen når vi spotter et særligt dyr, og glæden ved billederne og minderne når vi kommer hjem igen. Det er de ting samt uvisheden, som gang på gang driver os ud i naturen på jagt efter nye, smukke og unikke oplevelser.

Læs mere om hvalsafari på Rasmus og Anne Maries blog.

 

Miss-world

Der er ikke nogen tvivl om, at mine største naturoplevelser har jeg haft i Sri Lanka. Jeg har rejst i landet mange gange, og hver eneste gang overrasker det. Man kan kører forbi en vild elefant, der går rundt oppe ved hovedvejen. Opleve havskildpadder komme op på stranden for at lægge deres æg. Gå barfodet på smukke palmestrande, føle sig som en globetrotter i regnskoven og nyde sin morgenmad til de vildeste bjergudsigter. Hver del af Sri Lanka har sine egne særpræg, dyr og natur.

Hvis man vil opleve mange forskellige dyrearter, så er der særligt ét område i Sri Lanka jeg kan anbefale. Det er området omkring Yala, Sri Lankas mest kendte nationalpark. En jeepsafari i Yala National Park byder altid på vilde oplevelser. Tager man afsted på tidlig morgensafari klokken seks når nationalparken åbner, kan man opleve naturen vågne. Det er et smukt syn at se solen stå op og brænde disen af, mens dyrene nyder at det endnu ikke er for varmt til at gå ude på sletterne.

Blandt de arter man kan se, er bl.a. elefanter, vandbøfler, sjakaler, små og store hjortearter, krokodiller og andre krybdyr, påfugle, næsehornsfugle og mange, mange fuglearter. Er man heldig kan man også spotte bjørne og leoparder, men de er sjældne, og det kræver en god portion held at få øje på dem.

Efter jeepsafarien kan jeg anbefale at booke et par nætter på hotellet Cinnamon Wild Yala. Det er ganske enkelt det vildeste hotel, jeg nogensinde har boet på. Cinnamon Wild ligger lige i udkanten af nationalparken, så her kan man stort set møde de samme dyr, som man kan opleve på en jeepsafari.

En morgen da jeg trak gardinet fra, kom en vildsvinemor gående forbi min veranda, med hendes otte små vildsvinegrise. Aberne kommer ned og drikker vand fra poolen. I søen ved siden af, svømmer store krokodiller rundt og ind imellem spadserer en vild elefant gennem receptionen.

Hotellet er lidt i den dyre ende (efter srilankanske forhold), men er man til oplevelser med vilde dyr, er det hver en krone værd.

Læs mere om det vilde hotel på Trines blog.

Alleud.dk

En enkelt nat i naturen får tiden til at udvide sig – og kan føles som en helt ferie. Smilet breder sig på læberne. Kroppen bliver fyldt af ro. Et strejf af lykke rammer mig. Mere skal der ikke til.

Derfor peger jeg på overnatning i naturen, når jeg skal anbefale én naturoplevelse, som andre bør prøve.

Vi er særdeles privilegerede i Danmark: Uanset hvor i landet du bor, behøver du ikke bevæge dig ret langt fra din hoveddør, før du kan finde en primitiv teltplads eller et shelter, hvor du kan overnatte. Der er tusindvis af den type overnatningspladser i den danske natur. Og derudover må du slå telt op 200 steder i de danske skove, hvor du kan sove mellem træerne langt fra alfarvej.

naturoplevelse

Lyden af fuglekvidder vækker mig. Min næsetip er kølig, men jeg ligger lunt i soveposen. Når jeg løfter hovedet en anelse, kan jeg skimte de lysegrønne blade i trækronerne ud af shelterets åbning. Solen er på vej op, og gyldent lys kastes ind som lyssværd mellem træerne.

Børnene ligger ved siden af mig. De trækker stadig vejret tungt og sover dybt. Jeg smiler. Vi tog på afsted hjemmefra i går eftermiddags. Fandt et shelter tæt ved vandet. Kastede småsten i bølgerne, snittede pinde med vores dolke og gik på opdagelse mellem træerne i skumringen. Aftensmaden blev tilberedt på vores trangia, og da mørket sænkede sig, krøb vi ned i soveposerne og lå og snakkede og lyttede til skovens lyde, inden vi faldt i søvn. Det føles som flere dage siden vi tog hjemmefra. Jeg tæller efter – det er kun 18 timer siden.

Intet gør mig mere glad, end at vågne i naturen sammen med min familie. Det er en oplevelse, alle bør give sig selv.

Læs trin-for-trin guiden til at overnatte i den danske natur på Lines blog.

 

Danish Adventurer

Jeg vil anbefale en lidt anderledes vandretur i naturen end, hvad man normalt forbinder med en vandretur i det grønne. Vi er rejst til Sydspanien tæt på området ved Malaga på vinterferie. Vi har forinden hørt om den berygtede vandretur Caminito Del Rey, som indtil restaureringen i 2015 var dødsensfarlig.

Det kan jeg berolige dig med, at den efter en gennemgribende renovering efter alle sikkerhedsforanstaltninger og med parkguider med jævne mellemrum til at hjælpe en, at det er turen ikke længere.

Ruten er omkring 8 kilometer lang og ikke en svær tur med mange stigninger, men der er ved afslutningen smalle trapper og svævende gangbroer monteret på siden af klipper. Til dig der lider meget af højdeskræk bør du overveje ikke at gå med.

Turen starter i et dejligt skovområde Rio Ardales med søen Gaitanejo. Efter et par kilometer er der et sikkerheds- og billettjek, inden en fuldstændig fortryllende tur igennem klippesprækker og dale begynder. Fuldstændig euforisk kommer du ud på den modsatte side, og tænker for et sekund – hold nu op for en oplevelse.

Læs mere om den spektakulære tur på Bettinas blog.

 

BONUS-INFO: Billedet i toppen er fra Mykines på Færøerne. En storslået naturoplevelse der bød på overnatning i telt, masser af søpapegøjer og en tur i helikopter. Turen til Mykines kan du læse mere om her.

 

vandretur