Danmark, Små og store eventyr

Rundt om Søndersø

Søndersø

Solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Vi trænger til at komme ud af byen. Vi har som mange andre været “spærret” inde i vores lejlighed i ugevis, på grund af Covid-19. Vi har planlagt en vandretur rundt om Søndersø og gennem Lille Hareskov. Vi er hoppet på toget mod Værløse Station, hvor vores tur begynder.

Søndersø rundt

Fra stationen er der cirka en kilometer langs Ballerupvej, inden vi når ned til skoven og Søndersø. Det er så dejligt at komme ud under en åben himmel, der er helt forårsblå med få lette skyer. Fuglene synger, og der er mange sommerfugle, der vimser rundt i de nyudsprungne og velduftende mirabellehegn.

Der er på stort set hele ruten uhindret udsyn over søen, der ligger næsten spejlblank, med ænder, blishøns og svaner der tøffer rundt. På et særligt smukt stykke af stien har man søen på den ene side og det fredede område op mod Flyvestation Værløse på den anden.

Vi slår os ned på en af de mange bænke omkring søen, spiser den medbragte mini-udgave af et oste/pølse-bord, koger vand på brænderen og laver os en kop te. Det er ren luksus!

Søndersø

Turen rundt om Søndersø er cirka 5,5 kilometer, og byder på masser af dejlig natur og et rigt fugleliv. Derudover er der et par badebroer og resterne af en tysk bierstube fra 2. Verdenskrig.

Det er en hjertesti, hvilket vil sige, at den er en del af projekt “Motion i det fri” fra Hjerteforeningen. Det er en fin tur, hvor der nærmest er ren motorvej hele vejen rundt. Så der er god mulighed for at få gang i benene, og bare trave derudad.

I disse Covid-19 tider er der ensrettet rundt om søen, hvilket de fleste godt kan finde ud af. Men der er jo altid nogen, men der mener at den slags ikke gælder for dem…

Søndersø

Skovtur i Hareskov

Vi kommer søen rundt, krydser Ballerupvej og går over i Lille Hareskov, hvor vi vandrer lidt rundt på de mange stier, nyder det gode vejr, den friske luft og det at være ude i naturen.

Der er masser af anemoner i skovbunden, men træerne er ikke rigtig sprunget ud endnu. I en skovsø svømmer to ænder stille rundt, og langs bredden på den anden side har tre personer hængt hængekøjer op. Alt ånder fred og ro, og verden virker helt almindelig.

Vi har indlagt tid til et pitstop på Bryggeri Skovlyst, og håber på muligheden for en take-away øl i det dejlige vejr. Der er desværre lukket på grund af Covid-19, så den må vi have til gode. Skulle du komme forbi, når verden er blevet mere normal, kan vi i øvrigt anbefale Svanen, en belgisk lys Ale.

Fra Skovlyst er der et par kilometer op til Hareskov Station, og snart sidder vi i toget og er på vej hjem igen.

Status

Ialt ender vi på lige omkring 11 kilometer. En dejlig dag ude i det danske forårsvejr. Men der var altså langt til “i skovens dybe stille ro”. Lille Hareskov har MTB spor på kryds og tværs, og er derfor fyldt med MTB ryttere.

Og specielt på den nordøstlige del omkring Søndersø går man nærmest i folks baghaver. En lun sommeraften må der være fyldt med mennesker, der går, lufter hunde, løber, cykler og bader…

Det er dog en tur vi sagtens kan anbefale. Du skal bare være klar over, at du ikke er “Palle alene i verden” på turen, men det er altså heller ikke som et finde- og myldreopslag i en “Find Holger” bog.

Links:

Tidspunkt: april

BONUS-INFO: Hvis du har brug for lidt kunst på vejen, så gå forbi Skovhuset, der ligger i smukke omgivelser lige ned til Søndersø.