Danmark, Små og store eventyr

Cowboy camping under Mælkevejen

cowboy camping

Hvor heldige kan man være? Ret heldige, hvis du spørger os. Vi havde besluttet os for at afprøve det der “cowboy camping”. Bare rulle underlag og sovepose ud, og overnatte under åben himmel. Og vejret var med os. Danmark viste sig fra sin mest fantastiske side.

Det var varmt, sådan rigtig varmt. Derudover var der ikke en vind, der rørte sig – det var rent badminton-vejr. Perfekt til et mikroeventyr i ren John Wayne cowboy style

En hyggelig aften…

Vi rammer stranden i Nekseløbugten sidst på eftermiddagen. Vi følger stien langs stranden, for at finde et godt sted at slå os ned. Det vil i dette tilfælde sige et sted, hvor der ikke er nogen mennesker. Heldigvis kender vi området, og har en nogenlunde idé om, hvor det er.

De badende bliver efterladt agterude, og vi finder et perfekt sted med udsigt til både Nekselø og Sejerø.

odsherred

Aftenens menu står på posemad. Der kommer gang i vores lille køkken. Tilsæt varmt vand, og 5-10 minutter efter er der mad. Det er nemt, og så smager det (som regel) godt. Det hjælper ekstra på appetitten, når man har vandret hele dagen, eller som på denne perfekte sommeraften, har hav-udsigt, og kan sidde og nyde den sidste aftensol.

Da vi har spist, og solen nærmer sig horisonten, pakker vi lidt ud og sammen, så vores lille lejr er klar. Vi lægger en tarp (en tynd presenning) over vores soveposer, for at duggen ikke skal gøre dem våde og klamme. Heldigvis falder der ikke noget dug denne skønne aften, og alt forbliver tørt.

Så sidder vi bare der, og sidder. Fyrtårnet på Sejerø blinker til os i sin faste rytme. Vi blinker igen og skåler i den medbragte rødvin. Der bliver også lige tid og plads til en kop cowboy-te og et stykke kage. Yihaa! 

…Stjernenat…

Nogle af de første stjerne der kommer frem på den sene aftenhimmel, er dem der danner Karlsvognen, der er en del af stjernebilledet Store Bjørn (Ursa Major). Herefter myldrer stjernerne frem, og et tæppe af stjerner lægger sig over os. Vi kravler i soveposerne, og lægger os godt til rette.

Mælkevejen står helt tydelig i den mørke nat. Vi lader tankerne fare ud i rummet, og føler os meget, meget små. Som den sidste pynt på en allerede dejlig kage får vi også lige en del stjerneskud oveni.

Vi vågner flere gange i løbet af natten, og kigger op i den smukkeste nattehimmel. Her er helt stille, og der er ikke en vind der rører sig. Ikke engang et lille bølgeskvulp, kan vi høre. Det er en fuldstændig magisk oplevelse.

…og morgenstund

Efterhånden som solen så småt begynder at stå op, forsvinder stjernerne, og det fineste morgenlys spreder sig over havet. Et par måger skriger ad hinanden, og længere henne ad stranden melder de første lystfiskere deres ankomst. Vi ligger lige så stille, og ser dagen bryde frem.

Men nu kan vi jo ikke bare ligge stille her hele dagen, i hvert fald ikke uden en kop te. Gang i brænderen, og snart efter ligger vi i morgensolen med te i kopperne, og skuer ud over havet, hvor et par kajakker glider stille forbi.

cowboy camping

Vi var lidt spændte på, hvordan vi ville sove. Men vi har sovet godt begge to, og føler os godt udhvilede. Det var vores første erfaringer med cowboy camping, men absolut ikke de sidste. Det skal helt sikkert prøves igen.

Tidspunkt: august

BONUS-INFO: Mikroeventyr (eller Microadventures) er et begreb, der er blevet udbredt af den britiske eventyrer og forfatter Alastair Humphreys. Det dækker over små, korte udendørs eventyr, hvor alle kan være med.