Anbefalinger, Bøger og film

Et anderledes atlas

Atlas1

Helle er faldet over bogen “Atlas over afsidesliggende øer” af Judith Schalansky. Den har en undertitel der hedder “Halvtreds øer, som jeg aldrig har været på og aldrig vil komme til”. Det oser allerede der af fantasi, rejselyst og eventyr.

Det er et atlas, der bringer os rundt til 50 små øer, der ikke lige ligger på den nærmeste turist-rute, og langt de fleste af dem har vi aldrig hørt om. En af turene tager os for eksempel fra St. Paul-øen i Det Indiske Ocean til Pingelap i Stillehavet og videre til Rudolf-øen i Det Arktiske Ocean. Hver ø er præsenteret med lidt geografiske informationer og vigtige årstal. Det bedste er dog de anekdoter og historier, der præsenteres sammen med de utrolig fine, og ikke mindst håndtegnede illustrationer.

Den mest kendte af øerne er nok Påskeøen, der for vores vedkommende lokker med sine store sten-figurer og fantastiske foto-muligheder. Der vil vi gerne hen en gang. Indtil da må vi nøjes med at drømme os ud til nogle af de mest øde steder på jorden sammen med den tyske forfatter Judith Schalansky.

atlas7

Det er en utrolig lækker bog-udgivelse, fyldt med spændende tekster og flotte illustrationer. Forfatterens nysgerrighed og glæde over emnet (hun elsker atlasser) stråler ud af hver side, og man bliver smittet af en utrolig længsel efter eventyr. Vi er helt pjattede med den.

Tænker du på, hvad man giver den rejselystne, der har alt? Så er dette atlas et rigtig godt bud. De varmeste anbefalinger her fra…

BONUS-INFO: Bogen er udkommet på Forlaget Vandkunsten, og du kan læse mere om den på deres hjemmeside.