Bøger og film

Turen går til vandreruter ved havet i Danmark

vandreruter ved havet

Boganmeldelse. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Den store “Turen går til vandreruter ved havet i Danmark” er endnu en udgivelse i Politikens serie om vandreruter i stort format. I serien finder du også “Danmarks smukkeste vandreruter”“Nordens smukkeste vandreruter” samt “Europas smukkeste vandreruter” og følger i layout og opbygning de tidligere udgivelser.

Ud på tur

De 189 sider er fyldt med inspiration til vandreture langs Danmarks kystlinje. De fleste ture er på omkring ti kilometer, men der er også et par længere ture i bogen. Alle ruterne er rundture, sådan at du starter og slutter samme sted. Det er rigtig smart. Turene er også planlagt sådan, at man kan komme ud til havet, hvis man ikke har egen bil. Hvilket også er rigtig smart.

Formatet (20,6 cm x 24,5 cm) gør, at den ikke lige er til at smide i rygsækken. Men når du har bestemt dig for en rute, kan du med fordel downloade et kort til din mobil og indtaste ruten, sådan at du har den med.

Kysten kalder

Bogen er fyldt med fristende inspiration til en vandretur langs stranden. Kysten er et naturområde, som de færreste har rigtig langt til. Intet sted i Danmark er der længere end 52 kilometer til havet.

At komme ud til vandet og vandre langs kysten er altid dejligt. Både på en rigtig sommerdag i høj sol med mulighed for en badetur undervejs, eller på en kold vinterdag med blæst og dramatiske skyer. Begge dele kan absolut noget.

Der er beskrevet 25 ruter i hele landet. Alle med informationer om antal kilometer, seværdigheder eller det særlige der er at opleve på turen samt et kort, hvor ruten er indtegnet.

ved havet

Vi vandrer også ved havet

De smukke fotos giver i den grad lyst til at snøre vandrestøvlerne og komme ud til kysten. Billederne oser af inspiration, sommer og blå himmel. Storslåede landskabsfotos og nærbilleder af dyrelivet, hvor der især er billeder af de mange fugle, man kan se ved stranden.

Vi har selv vandret omkring Svinkløv og Slettestrand, et stykke af Nordkyststien, ved Stevns Klint, og noget af Øhavsstien hvor Tåsinge er en del af ruten. Alle sammen ture som bogen indeholder enten i fuld udstrækning eller i udsnit. I Danmark har vi 8.750 kilometer kystlinje, så der er nok at gå i gang med.

Du kan læse om nogle af vores ture ved havet her:

ved havet

Danmark rundt

Først i bogen finder du et danmarkskort med ruterne plottet ind samt symbolforklaringer til kortene under de enkelte ture. De første kapitler handler om naturen, historien, geologien og kulturen langs de danske kyster.

Efterfølgende kommer vandreturene inddelt i landsdele, og bagerst i bogen finder du praktiske oplysninger og informationer, det kan være værd at skimme, inden du sætter afsted.

Endnu en fin og inspirerende vandrebog som vi kan anbefale. Vi fik i hvertfald lyst til at komme ud på flere ture langs kysten i vores dejlige natur.

BONUS-INFO: I 1976 udgav De Gyldne Løver nummeret “Ved Haw’et”, hvor de synger: “Ved haw’et, ved haw’et der er ‘et så skønt…” – og det kan vi sådan set kun give dem ret i…