Anbefalinger

Sol, strand, sand og vand…

Vintermørke, nøgne træer, evindelig blæst og støvregn. Jeg lukker øjnene og drømme mig langt væk. Ikke til sne og skiløjper i Alperne, som er vinterferiens foretrukne rejsemål for rigtig mange, men til varme og daseliv på en strand. Lagt væk under sydlige himmelstrøg, hvor jeg midt på dagen kan nyde en kølig drink i palmernes skygge, mens jeg nyder udsigten ud over et uendeligt turkis blåt hav.

Det er så godt, og Toni og jeg har efterhånden prøvet det en hel del gange. Vi har besøgt fantastiske strande, rundt omkring på kloden. Kridhvide sandstrande, krystalklart vand med en temperatur der indbyder til snorkling i timevis. Her er vores bud på tre fantastiske oplevelser med sol, sand og tempereret havvand. Lige til en dagdrøm eller to, mens vinter Danmark langsomt, ganske langsomt nærmer sig foråret.

Mauritius

I 2009 tog vi spender-bukserne på og fløj til Mauritius til 17 dage i luksus. Vi boede på Hotel Le Victoria, hvor der fra terrassen var udsigt ud over det uendelige Indiske Ocean. Sandet var kridhvidt og temperaturen lå døgnet rundt på 25 grader med en let og lun brise. Det var så perfekt. Om aftenen sad vi på stranden med en kølig Pina Colada og nød solnedgangen og når det fløjlsbløde mørke havde sænket sig, blev himlen oversået med blinkende stjerner. Det var skønt bare at sidde i det lune nattemørke, se på stjernerne og lyttet til bølgerne, der dovent slog mod stranden. “Vores” strand ved hotellet var fantastisk, men på en udflugt til Pereybere Beach havde vi fornøjelsen af det blødeste koral-sand nogensinde. Selve strandoplevelsen blev toppet, da vi dykkede ned i det klare vand og svømmede rundt sammen med en havskildpadde, der lige kom forbi.

 strand3  strand4

Koh Samui

Der er næppe nogen, der er i tvivl om at Thailand byder på kilometer efter kilometer af fine strande flankeret af palmer. Strandene er, udover palmer, ofte flankeret af et væld af tilbud til den livsnydende turist. Alt fra massage og souvenirs til muligheden for en lækker frokost i vandkanten og en drink mens solen går ned. Vi nød, næsten hver aften, at slentre på bare fødder i det lune sand ind til Bo Phut. Når vi trængte til en mere rolig strandoplevelse lejede vi en scooter og kørte hen til den næste bugt, hvor Mae Nam Beach lå. Det sidste stykke af turen ned til stranden var af en lille rodet sidegade, hvor der blandet andet lå en hyggelig og god kaffebar. Det blev ofte til et stop, inden scooteren blev parkeret ved stranden.

strand5  strand6

strand10  strand9

Cuba

Her finder du nogle af verdens bedste strande, og vi havde fornøjelsen af en af dem sidste sommer, da vi tilbragte flere dage ved Varadero. Selve området er/var “kun” for turister, og der er ikke meget andet at lave, end at slappe af. Hvilket vi var helt klar til efter to uger på farten i bus rundt på Cuba. Standen var skøn, hvid med det mest fantastiske turkis blå hav. En fryd for øjet. Efter vores mening finder du det bedste badevand omkring de caribiske øer. Det har lige den rette temperatur. Vi holdt meget at at stå tidligt op og tage en morgensvømmetur. Havet var glitrende, stille og stranden næsten øde og fredfyldt. Vi blev mødt af nysgerrige fisk, der elegant svømmede ind og ud mellem vores ben, og der var også altid lige en der skulle nippe til ens tæer. Op ad formiddagen kom der liv på stranden og bølgerne begyndte at rulle ind. Når middagsvarmen satte ind, kunne vi ligge i skyggen af en parasol, snuppe en lur og en gang imellem linde et øje for at forsikre os om at det smukke hav stadig lå der. Ved solnedgangstid nød vi at sidde og lytte til bølgerne, nyde en kølig Bucanero og se solen synke.

 strand  strand8

Alt vi behøver er bare at lukke øjnene, drømme og glemme gråvejret, så er det næsten som at være der.

/Helle

Cuba7