Costa Rica, Nordamerika, Små og store eventyr

La Fortuna: I skyggen af vulkanen Arenal

Turen ned fra Monteverde til den lille by La Fortuna, der ligger ved foden af den aktive vulkan Arenal, tager cirka fire timer. Vi har valgt den “korte” udgave af turen, som betyder at vi skal sejle tværs over Arenal-søen. Køreturen er flot, og tager os gennem bjergene på grusvej. Så det går ikke hurtigere, end at der er god tid til rigtig til at tage landskabet ind. Efter et par timer i bussen er vi fremme ved søbredden. Vi og bagagen finder hinanden, og vi går ombord på den fladbundede båd, der ligger og vugger nedenfor skrænten.

Stemningen på båden er levende og forventningsfuld. Vi (turisterne) kommer alle oppe fra det køligere og våde Monteverde, og vi glæder os til lidt mere sol og varme. Et par backpackertyper underholder med sang og ukulele. Turen over søen tager ”præcis 45 minutter – hvis vi ikke lander i rød bølge og trafikpropper”, oplyser den meget glade og vittige billetmand.

Vores næste “hotel”, Arenal Montechiari Hotel, består af en masse hytter, og ligger i udkanten af byen La Fortuna. Hytterne ligger i en smuk have med masser af blomster, fugle og frit udsyn op til vulkanen, der, da vi kommer, er gemt i skyer. Vi joker med at det foto Helle tog på båden, måske bliver det eneste, hvor man kan se toppen. Selve La Fortuna er en “grim, lille backpacker by”. Den lever og findes fordi vi, turisterne, er her. Og de og vi er her, da det fra La Fortuna er muligt at komme ud og opleve både stor natur og få et adrenalin-kick. Vi er ikke rejst efter hverken river-rafting eller ziplining, men glæder os til at komme ud og vandre.

Byen er fyldt med restauranter, barer, souvenirbutikker og kontorer, hvor man kan bestille alverdens ture og oplevelser omkring La Fortuna. Men vi rejser ekstremt individuelt, arrangerer gerne selv og rigtig gerne til fods. Det giver tid til tanker og, føler vi, masser af nære eventyr, der gør, at man kommer helt tæt på det sted, man besøger.

   

Vandfald, tukaner og Super Happy

Vi vælger at gå op til det imponerende vandfald, La Catarata, der ligger 5,5 kilometer uden for byen. Både gåturen op og tilbage er dejlig, og man behøver ikke at gå ud og hjem af samme rute. Man kan faktisk lave en rundtur, hvilket vi gør. Undervejs får vi et par rigtig fine fugle-oplevelse. En hel flok tukanetter helt tæt på. De sidder i et træ, der åbenbart kan byde på det helt rigtige tukan-knas. Vi ser også et par “rigtige” tukaner. Armene er helt oppe over hovedet!

Og så er der den lille købmand, Super Happy, der ligger lige der, hvor den skal. Ude foran den lille butik er der et par små bænke og et lille bord, og hvad er bedre end at sætte sig netop sådan et sted? Få lidt og drikke og se på livet på landet. Vi elsker det! Når det så derudover passer med at man kan sidde i tørvejr, mens en byge suser forbi, så går alt op i en højere enhed.

Bygen var et forvarsel om aftenens regnvejr, hvor det står ned i stænger i timevis. Vi er kun lige komme til La Fortuna og har sat os på La Fortuna Pub, for at nyde en øl, før det begyndte at regne. Og det regner og det regner og en øl bliver til to og til aftensmad. En dejlig dag uden busser og turister i kø, med frihed til at gøre lige hvad man vil, når man vil.

Er du dus med himlens fugle…

Dagen efter er solen tilbage. Alt er drivende vådt, og vi bliver enige om at det måske ikke lige er i dag, vi skal tage op på toppen af den inaktive vulkan, Cerro Chato. Det afholder os dog ikke fra at tage vandreskoene på. Vi slentrer ud ad landevejen, væk fra byen og ud på landet. Ud mellem markerne, køerne og alt det grønne. Hilser på menneskerne i haverne samt børn og hunde i den lille bitte by Agua Azul.

La Fortuna

Vi kommer til at holde mere af La Fortuna, som dagene går, og efter gåturen finder vi ind til baren Kazan, hvor man kan sidde og nyde eftermiddagssolen og en øl. Samtidig kan vi følge med i hvad der foregår i byens park denne lørdag eftermiddag. Vi får også planlagt næste dags vandretur, The Cerro Chato Hike, inden vi spiser på Inspira Cafe Restaurante – som vi varmt kan anbefale. Rigtig dejlig mad.

Rejsetidspunkt: januar

BONUS-INFO: La Catarata et flot vandfald, der strømmer ud fra junglen, højt, højt oppe. Med et 70 meters drop plasker vandet ned i en sø, som man kan bade i. Det koster 15$ at komme ind. Hvis man ikke gider at gå derud, kan man også tage en taxi. Det koster 10$ fra La Fortuna centrum.