Costa Rica, Nordamerika, Små og store eventyr, Vandreture

La Fortuna: Til toppen af Cerro Chato

Er du til vandreture i naturen? Har du ikke noget imod at få lidt sved på panden og mudder op ad benene? Så vil vi helt klart anbefale The Cerro Chato Hike. Det er en super vandre- og naturoplevelse!

Den inaktive vulkan Cerro Chato ligger lige ved siden af Arenal vulkanen. Fra La Fortuna kan man enten gå eller køre ud til Green Lagoon hotel, som ligger tæt ved La Catarata vandfaldet. Man starter fra hotellet hvor man i receptionen betaler adgangsgebyret på 12$, og så er der “bare” et par timers udfordrende vandring op til toppen af Cerro Chato (1140 meter).

Mod toppen af Cerro Chato

Efter vi har betalt for adgangen, og studeret kortet over ruten, begynder vi gåturen mod toppen. Ruten starter meget tilforladeligt, og vi følger en lille grusvej. Udsigten til vulkanen er helt forsvundet. Vi er omgivet af tåge og lavthængende skyer. Det bliver også til en frisk lille regnbyge, der heldigvis er hurtigt overstået.

Efter et kvarters tid når vi skoven, eller måske er det mere passende at skrive junglen. Vi mødes af et tæt, grønt tæppe af kæmpe regnskovstræer, bregner og et sammenfiltret virvar af lianer, der snor sig ind og ud overalt. Der findes kun én sti mod toppen, så der er ikke så meget at tage fejl af. Selv om sti nok ikke er det helt rigtige ord. Det er mere en (til tider) stejl forhindringsbane op igennem skoven, der består af ret meget mudder, rødder og væltede træer. Alt er grønt og brunt.

Solen er kommet frem. Tågen og skyerne er på vej væk. Vi bevæger os opad i pletvise glimt af solskin, når det meget tætte bladhang højt oppe tillader lyset at trænge igennem.

   

Efter cirka to timer når vi toppen af Cerro Chato. Skyerne er helt væk og vi får en fantastisk udsigt ud over krateret med Arenal vulkanen i baggrunden. Her er utrolig smukt, og vi lader os betage af scenariet, mens vi drikker lidt vand.

When the going gets tough, the tough gets going!

Hvis du syntes turen op til toppen er hård, skal du ikke fortsætte ned til kratersøen. Vi føler os i fin form, og endnu ikke helt dækket af mudder, så vi fortsætter eventyret. Turen ned er ikke lodret, men … flere steder er ret udfordrende. Så ned består mest i at holde fast i noget. Hvis ikke der er nogle grene eller rødder at holde i, kravler vi ned ad den mudrede skråning. Efter 20 minutter med fuld koncentration når vi ned til søen.

Cerro Chato

Det er muligt at bade i kratersøen, og vi har også snakket om det. Men nu hvor vi står ved kanten af det grønne vand, så er lysten til en dukkert helt forsvundet. Vi kigger os dog lidt omkring, inden vi kravler retur. Vi frygtede lidt for turen op igen, men den går nemmere end forventet. Måske er vi ved at komme i træning?

Tilbage på toppen nyder vi endnu engang udsigten. Det er et flot syn at se Arenal vulkanen uden en sky omkring kratertoppen. Vi sammenligner også lige, hvem der har taget det største “mudderbad” undervejs, op, ned og op igen. Vi tanker op med en tår vand og en vingummi, inden vi tager turen ned ad Cerro Chato igen.

   

Vel nede ved Green Lagoon beslutter vi os for at gå tilbage til La Fortuna. Nu er vi lige så godt i gang. Inden vi når helt hjem til vores hytte, smutter vi forbi vores lokale købmand. Vi må have forsyninger med tilbage, for det er blevet tid til en meget velfortjent kold øl, inden vi skal i bad og skrubbe mudder af.

Rejsetidspunkt: januar

BONUS-INFO: Det er også muligt at vandre fra Arenal Observatory Lodge. Hvis man vil gå op fra den ene side og ned på den anden, skal man betale adgangsgebyr begge steder, da det er to forskellige naturparker.