Tanker på tur

Tid til pause

At have en rejseblog er godt, at være på eventyr er bedre. For os er rejsen, der hvor vi får stillet vores evige nysgerrighed på verden. Men af flere forskellige grunde har vi ikke rigtig været af sted på det sidste, desværre. Vi trænger i den grad til at lufte rødbedepasset, snøre vandrestøvlerne og komme på tur.

Komme væk fra hverdagen, ud og finde eventyret. Vi må ud, ud og se og opleve noget nyt. Bare vandre fra A til B og slentre rundt mens destinationen åbner sine arme, og tager imod os. Vi er sultne på at udforske smalle stræder og åbne vidder, mens nye lyde og dufte trænger sig på.

Pause Poul

Man kan sige, at vi lige holder en lille rejse-pause, og det er pausen, der er inspirationen til dette indlæg. For pausen på rejsen, er en af de elementer i eventyret, som vi holder rigtig meget af, og det er en ret vigtig del af vores ture.

En god pausestund kan udspringe af mange grunde. Det kan helt praktisk være at få hvilet de trætte fødder. Måske er der ventetid ved tog eller færge, måske vil en varm kop te eller en kold øl lige være prikken over fisken efter en lang dag på støvede stier, eller måske bare fordi udsigten er helt fuldstændig fantastisk.

For os er det vigtigt, at vi tager os tiden til pausen. Tid, hvor vi bare kan sidde helt stille og lade dagens indtryk falde på plads, eller kigge på det livet der udspiller sig, på det sted vi er. Helt grundlæggende at se livet gå sin gang. Vi elsker det.

Pause – on the rocks

Vi husker også de særligt gode pauser længe efter. Som for eksempel efter en lang vandre-dag på De Ydre Hebrider, hvor vi starter ud i regnvejr. Da vi sidst på eftermiddagen kommer retur til den lille by, vi bor i, bryder solen frem.  Vi bestemmer os straks for, at det er tid til en øl i dagens solstråle. Vi finder den lokale pub og slår os ned. En kombineret øl- og hvile fødderne-pause, og se lige hvor glade vi ser ud…

pause de ydre hebrider

En anden uforglemmelig pause var udsigten og stilheden ved isfjorden i Ilulissat i Grønland, der fuldstændig slog benene væk under os. Vi er på vandretur langs isfjorden og rygsækken er pakket med telt, sovepose, trangia og så videre.

Dagens sidste opgave er at finde et godt sted at slå lejr. Vi trænger til et hvil og en tår vand. Omgivelserne er helt utroligt smukke, så det er af med rygsækkene og frem med vandflaskerne. Vi suger Grønlands magi til os, mens vi lader tankerne fare ud over isen. Her er ingen andre mennesker i miles omkreds, og bortset fra isens skurren og knagen er her fuldstændig stille.

pause Grønland

Super Happy

Efter en varm dag med tukaner og vandfald i Costa Rica, vandrer vi væk fra alfarvej, og kommer forbi en lokal kiosk/supermarked der hedder “Super Happy”. Et oplagte pause-sted til en iskold cola, og en af vores favorit-beskæftigelser; people watching.

Vi er dobbelt heldige, for ikke bare er her super hyggeligt under det lille halvtag foran kiosken, hvor der er opstille en par havestole, men en hurtig og meget våd regnbyge kommer også lige forbi. Vi giver hinanden en high five for heldet. Skønt at sidde her i tørvejr, i stedet for at være på vejen i regnvejr.

pause Costa Rica

Så du kan nok se, at vi holder mange slags pauser. Vi har hvile-pauser, øl-pauser og meget mere. Og så er vi slet ikke kommet ind på tisse-pauser, som jo er nok så vigtige. Især for den der skal tisse…

Som nævnt kan man jo kombinere mange af de forskellige pauser. Billedet i toppen er fra Færøerne, hvor vi kombinerede hvile- og frokost-pausen, og endda fik sneget en middagslur ind, efter madpakken var spist.