Anbefalinger, Udstyr

Nyt køkken

Nyt køkken

Vi har investeret i et nyt køkken. Det skulle være kompakt og effektivt, da det skal bruges på vores vandreture. Valget faldt på et Reactor Stove fra MSR. En brænder der som førsteprioritet “bare” skal varme vand, så vi kan få varm mad (tilsæt vand modellerne) og en kop te. Den fås med gryder i forskellige størrelser. Vi valgte en med en gryde på 1,7 liter, da det passer perfekt til vores brug.  Billedet her under er fra vores nyligt afsluttede tur på Øhavsstien, hvor vi gik fra Svendborg på Fyn til Tranekær på Langeland.

Hurtig te på tur

Det er en fantastisk gasbrænder. Den er hurtig at “sætte op”, nem at betjene og koger en liter vand på cirka tre minutter. Vi kan næsten ikke få armene ned! At den så kun vejer 486 gram, uden gas (vejet på køkkenvægten), gør ikke glæden mindre. Det hele kan pakkes sammen i gryden, så længe man bruger en lille gasdåse. Super praktisk.

Den består af tre dele. En gasbrænder, en gryde og en heat exchanger (gryden og heat exchangeren er svejset sammen). Den er meget stabil, og selv om det blæser, går der ikke længe før vandet koger. Så der er ikke nogen undskyldninger, når te-tørsten melder sig.

Skal der laves pandekager, grød eller andre kulinariske indslag, vil vi tage vore gode, gamle Trangia sæt med, selv om det vejer det dobbelte. Men skal der kun varmes vand, så har vi fundet en sikker følgesvend til vores fremtidige vandreture.

BONUS-INFO: Du kan læse mere om brænderen på Cascade Designs hjemmeside.