Gæsteskribent

Signe fortæller…

Som noget nyt her i 2015, vil vi et par gange om året invitere en god ven til at gæsteblogge her på afoot. Signe er vores første gæsteblogger – hun er også vores nabo og medindehaver af en fantastisk sandwichbar, Berkeley, der ligger i Nansensgade i København. Hun var en rigtig globetrotter, indtil hun for snart to år siden åbnede Berkeley sammen med sin familie. Hun har rejst meget i USA, hvilket hun fortæller om i sit indlæg:

Med en moster bosiddende i Californien på 28ende år, har det været uundgåeligt at turen somme tider har ført os over Atlanten og over på USA’s vestkyst. Første gang  jeg var i San Francisco, var med min mor, da jeg var to år, og sidste gang var for et par år siden, hvor jeg også besøgte Burning Man festivalen (hvilket er en helt anden historie), og ikke mindst fik inspirationen til vores forretning, der nu ligger i Nansensgade i indre København.

Signe1

Foto: Signe

Vi bor i Berkeley, når vi besøger Californien. Jeg fik mit livs første frozen yoghurt i Berkeley, min første (og sidste) batik t-shirt og min første optur over et supermarked (Andronicos), som skulle være den første af mange! Den liberale universitetsby er nem og hyggelig at begå sig i.

I forbindelse med et familie besøg anbefalede vores moster os et sted på Telegraph avenue i Oakland med kun én slags sandwich. Tanken om et sted med kun et produkt var i sig selv turen værd. Køen var lang, men det gik hurtigt – på fortovet udenfor var små rygløse skamler og strygebræt linet op. Her sad vi og spiste vores første ”Berkeley” sandwich i solen. Friteret kylling og spicy kålsalat i en blød bolle var en sandwich, vi ikke havde set før, og som vi var helt enige om smagte fantastisk. Den måtte til København. Så med hjem i bagagen havde vi en lille idé, der senere skulle blive til vores lille forretning i Nansensgade.

Berkeley1

USA er bare længere fremme, når det kommer til fastfood. Det er ikke nødvendigvis altid en stor gastronomisk oplevelse, men størrelsen og sammensætningen af ingredienser man normalt ville væmmes ved, fungerer bare når det bliver serveret i autentisk overflod. Hvem har ikke lyst til en softice med bacon, chokolade nachos eller deep fried pandekage med pølse!? Jeg har!

Berkeley i Nansensgade er et familie foretagende startet af min mor og jeg, og drevet af min bror og jeg. Vi er stærkt inspirerede af sandwichen fra Californien, men vi har også sat vores eget præg på produktet, stilen og konceptet, som gør det til et californisk københavner sted.

/Signe

Vi anbefaler på det varmeste, at du svinger forbi Signe til frokost, og smager hendes kyllinge-sandwich. Samtidig kan du nyde en mini-udstilling af nogle street-art fotos fra vores store afoot-galleri. Billederne er udvalgt, sådan at de passer lige til Signes lille butik.

Berkeley1

BONUS-INFO: Hvis du vil følge med i hvad der sker hos Signe og familien i forretningen i Nansensgade, kan du følge Berkeley på Facebook.