Udstyr

Vandrestøvler: Boots made for walking

Det var turen til Island, der definitivt tog livet af mine trofaste vandrestøvler. Jeg vidste godt inden ugens vandring på Laugavegur, at det måske var sidste gang at de var med ude at trave. De havde også gjort det godt, mine Meindl Perfekt.  Jeg havde haft dem i mere end ti år og de havde båret mig langs isfjorden på Grønland, gennem Andesbjergene i Peru og ad kilometervis af stier der følger levadaerne på Madeira.

Jeg havde også diskuteret, om det måske kunne betale sig at få sat nye såler på, for at forlænge deres aktive vandreliv. Det kunne det ikke, og nu var læderet også slidt igennem et par steder inde i støvlen. Så der var ingen vej uden om, nye støvler måtte der til. Men det er svært ikke at få et nært og personligt forhold til sine vandrestøvler. Kilometer efter kilometer uden vabler og klemte tæer, og mon jeg nu kunne finde et par nye støvler, der er lige så fantastiske og komfortabel som de gamle?

Prøv dig frem

Det er så vigtigt at finde de rigtige støvler til fødderne. For ondt i fødderne, gnavemærker og vabler kan være med til at spolere fornøjelsen af enhver vandretur, også selvom der er hjælp og skaderne kan afhjælpes undervejs med godt vabelplaster. Men det er aldrig optimalt.

støvler3

Jeg vil anbefale, at du finder dine støvler i en specialforretning, sådan at du kan prøve dig frem og få råd og vejledning af en fagmand. For mig blev det til prøvning af rigtig mange støvler og afvejningen af vægt, pasform. Skulle det være en læderstøvle eller en med Gore-Tex? Endelig skulle den jo også se bare en anelse smart ud, hvilket måske er en kvalitetsvurdering, ikke alle syntes er vigtig.

Jeg endte med en Meindl støvle igen. Denne gang en Meindl Island Lady MFS. Mine fødder har det som at komme hjem, når de kommer i et sådant par. De nye støvler har allerede været ude på flere eventyr og gjort det helt fantastisk. Måske tænker du, hvad mon der skete med de gamle trofaste støvler? Endte de bare i containeren? Nej, de lever i bedste velgående, og har fået en lille retrætepost på landet. For i haven kan de stadig begå sig.

støvler1  vandrestøvler

BONUS-INFO: Det er vigtigt at du passer godt på dine støvler også når de ikke er i aktion. Du forlænger deres liv ved at de altid er forholdsvis rene, og at de er ”velsmurte” med det produkt der passer til dem om det er læderfedt eller andet.

/Helle