Europa, Norge, Små og store eventyr

Oppe i Norge

Tromsø

På Norges sjette største ø, Ringvassøya, ligger byen Hansnes. Byen har ca. 300 indbyggere, og ligger omkring en times bilkørsel fra Tromsø. Her havde jeg sammen med 2 engelske venner lejet en lille hytte. Vi skulle tilbringe en uge med dagsture ud i de omkringliggende fjelde. Vi var cirka 400 kilometer nord for polarcirkelen og kalenderen sagde juli 2007.

Vi havde dage hvor vi startede ud i gråvejr, men gik op gennem skyerne, og kunne spise den medbragte frokost i strålende solskin. Vi krydsede elve ved at hoppe fra sten til sten, og vandrede gennem krat og skove af birketræer. Vi oplevede storslået natur og besteg toppe, der gav fantastiske udsigter over fjorde og fjelde. Nord-Norge viste sig fra sin bedste side, og vi nød hvert eneste sekund af det. Heja Norge!

Tromso2  Tromsø

Efter en lang dags vandring, var det en fornøjelse at sætte sig udenfor ved hytten, nyde stilheden og se midnatssolen farve Langsundet og fjeldene i fantastiske farver. Helt mætte og fyldte af indtryk efter de oplevelser dagen havde budt på.

Dem der ejede hytten, boede selv lidt længere nede af vejen. De havde en båd, og inviterede os med ud på fisketur. Der blev fanget fisk til den helt store guldmedalje, og menuen stod derfor på masser af fisk. Vi havde så mange fisk, at vi frøs nogle ned, og pakkede dem ned i bagagen. Så der var dømt fiske-pie, da vi kom retur til København igen.

Tromsø Norge

Rejsetidspunkt: juli

BONUS-INFO: Den billigste pizza i den lokale grill-biks kostede kun 208 norske kroner, og lignede en rigtig “gourmet-oplevelse”. Pizza-fyldet bestod af skinke, paprika og løg, og det var det. PS. Vi handlede hos den lokale købmand, og lavede selv vores mad – hele ugen.

/Toni