Små og store eventyr

Paris: En smuttur til byernes by

paris1

For mig er det altid en fornøjelse at komme til Paris. Det har været en af mine personlige favorit-byer, fra første gang jeg besøgte den – og jeg har efterhånden været der mange gange. Det betyder også at når jeg besøger den, ikke har travlt. For jeg har været forbi Eiffeltårnet, Triumfbuen og Louvre.

Så da jeg og to gode venner landede i Paris sidst på eftermiddagen til en lang weekend i byernes by, var der ikke noget særligt på programmet. Ikke andet end at nyde pariserlivet med alt hvad det indebærer. Jeg plejer at bo i lige i nærheden af St. Sulpice kirken og Luxemburg haven, men denne gang var residensen i en af de små gader ved Place Pigalle i Montmartre.

Derfor var det oplagt at gå op til Sacré-Couer i den sidste eftermiddagssol, så snart bagagen var sat af på hotelværelset. Fra kirken er der nemlig en fantastisk udsigt ud over hele Paris. I dagens sidste lys, var udsigten både smuk og stemningsfuld. På vejen op til Sacré-Couer, gennem de stejle og snævre gader havde vi spottet flere hyggelige steder, hvor vi kunne spise, senere. På vejen tilbage startede vi med en drink, inden vi bestemte os for at prøve “Aux Trois Petits Cochons” – hos de tre små grise. Det er et hyggeligt lille spisested med et godt fransk spisekort. Traditionelt på den bedste måde.

Derfor trak vi metrokortet, og susede ned og fik et dyrt glas vin i solen på den lille bar, der ligger på pladsen. Det var det hele værd.

Ikke langt fra vores hotel i rue DuperréMuseet for romantik. Det blev det første stop tidligt næste formiddag. Jeg indrømmer med det samme – det var ikke for at se udstillingen om den franske digter Charles Baudelaire. Det for at nyde morgenkaffen i den dejlige have, som museet ligger i. Efter crossaint og en lun croq madame blev kortet konsulteret, og en zik zak rute gennem byen blev bestemt. Dagens endemål var den altid smukke Place des Vosges.

Kort forbi Galleri Lafayette stormagasin bygget i 1893, for at beundrede det unikke og flotte kuplede glasloft, videre i de små gader omkring det elegante Gallerie Vivienne til det var tid til en kop té i solen på Place du Palais Royale. Pladsen ligger lidt gemt bag Louvre, med sine fine klassiske buegange, klippede lindetræer og kontrasten mellem den moderne kunst og Palais Royal.

paris3

Vi går meget, når vi afsted og det giver appetit. Vi var så klar til at få frokost, da vi kom forbi District 80MMEn lille café hvor der var burgers på menuen. Burger i Paris? Bestemt! Disse var så lækre, kartoflerne sprøde og med et glas boblende Crement var der ikke et øje tørt. Eftermiddagen brugte vi i Maris kvarterets hyggelige gader og butikker. Vi gik også tilbage til Montmartre, og med tidens moderne gadgets kunne vi se at dagens vandretur gennem byen havde sat 18 kilometer ind på kontoen. Aftensmaden blev serveret på Flesh, der lå et stenkast fra hotellet. Livligt, travlt og med grillmad på menuen.

Paris

Vi vågnede til en grå lørdag morgen, men vejrudsigten lovede sol. Dagens udflugt var til loppemarkedet, Marché aux Puces de Paris, ikke langt fra Metrostationen Clignancourt. Vi gik selvfølgelig der op. Gennem et morgenstille Montmartre med fine kig ud over et diset Paris. Det er nemt at bruge timer på Marché aux Puces. Her er alt mellem himmel og jord. Det er hyggeligt at kigge i kasser med gamle postkort. Her er mærkelige dimser, smukke antikke spejle, møbler og tekstiler.

 paris9  paris8

For mig har det dog ikke været en rigtig pariser-tur, hvis jeg ikke lige har været forbi Place st. Sulpice. Derfor trak vi metrokortet, og susede ned og fik et dyrt glas vin i solen på den lille bar, der ligger på pladsen. Det var det hele værd.

Tid til butikker og en crêpe mens vi langsom krydsede os op mod Seinen. Vi fulgte floden, gik over pont dé Sully, og var tilbage i Maraiskvarteret. Der var lige en kjole, der skulle prøves igen.

Derefter gik det nordpå langs kanalen st. Martin. Det gik hjemad lidt på må og få, indtil vi droppede ind på en meget hyggelig lille italiensk restaurant, hvor tre meget sultne damer sluttede turen af med et fantastisk måltid. Du finder restaurant Bar & Cantina de Quartier på 51, Rue des Martyrs.

Rejsetidspunkt: oktober

/Helle