Tanker på tur

Rejselyst: mere Grønland

Grønland

Trangen til at besøge Grønland igen er blevet vækket. Venner og kollegaer har hen over sommeren postet billeder af et smukt Grønland badet i solskin på de sociale medier. Det får tankerne til at flyve, og jeg tænker på mine oplevelser højt mod nord. Blå himmel, isbjerge, vandrestøvler, frysetørret mad, klipper og tupilakker.

Jeg vil tilbage. Jeg vil ALTID tilbage. Sådan har jeg det bare med Grønland. Selv om jeg har været der fire gange, og oplevet Grønland om sommeren og om vinteren, så er det ikke nok. Jeg har stået på Indlandsisen, vandret fra Kangerlussuaq til Sisimiut, sovet i telt med udsigt over isfjorden i Ilulissat, nydt midnatssolen i Oqaatsut og besøgt en gammel ven i Sisimiut, hvor vi kørte hundeslæde og så det flotteste nordlys. Men jeg vil stadig tilbage. Der er så mange steder, jeg ikke har oplevet endnu.

Det er rent faktisk kun en lille bitte del af verdens største ø, jeg har set. Jeg har endnu ikke været på Disko øen, vandret rundt i Erik den Rødes fodspor omkring Narsarsuaq eller oplevet fjeldene omkring den lille by Tasiilaq, der er den største by på østkysten.

Grønland

Grønland ER zen

Noget af det der trækker mest ved Grønland, er den helt fantastiske natur. At vandre af sted om sommeren, slå teltet op og så bare nyde stilheden og omgivelserne, står som noget nærmest magisk. Gang i brænderen, og så sidde på en klippe med en kop te. Det er tæt på et zen-øjeblik. Ja, man glemmer næsten helt alle de myg, der kan deltage i sådan et hyggeligt arrangement. Og det er ellers ret mange, skulle jeg hilse og sige.

Grønland

Den kan godt være at Afrika har The Big Five, men Grønland har The Big Arctic Five. Fem storslåede “attraktioner”, hvor der er garanti for unikke oplevelser. Hundeslæder, nordlys, isen, pioneerfolket og hvaler. Jeg mangler stadig hvalerne. Jeg mener lidt blås i horisonten på en sejltur, er vel ikke helt nok til at krydse den af. Og det er da en glimrende anledning til at tage tilbage. Jeg er i hvert fald klar på meget mere Grønland.

I mellemtiden tror jeg at den store bog ”Vinterens Hjerte” om polarforskeren Knud Rasmussen, bliver min næste læse-oplevelse. Der skulle nok også være til et par timers fornøjelse…

Har du været i Grønland? Er du også blevet afhængig?

/Toni

Rejsetidspunkt: altid!