England, Europa, Små og store eventyr

Salcombe, Star Point og krabber til dessert

Kyststrækningen langs Devon har har også tilnavnet “Den engelske riviera”. Hvilket jeg sagtens kan skrive under på efter en varm og solrig uge i området omkring den lille by Salcombe. For ud over at kyststræknings natur og farven på havet leder tankerne hen på Middelhavet, så er der i Salcombes lille havn også ufattelig mange lystyachter. Derudover får villaerne omkring Salcombe den nordsjællandske Strandvej til at ligne et almindeligt parcelhuskvarter.

Vi har valgt at køre øst på, for også at få denne side af kystlinjen omkring Salcombe med. At køre i bil i Devon, når man kommer uden for de lidt større veje, kan godt vise sig som noget af en udfordring. På de ganske smalle biveje er der kun plads til en enkelt bil. Skal man passere en modkørende bil, må en af bilisterne holde i et af de små indhak, der er undervejs. Det kan godt føre til noget trillen frem og tilbage. Derudover er de smalle veje flere steder to grusede hjulspor omgivet af flere meter høje hække, der gør det ret vanskeligt at orientere sig. Alt sammen meget charmerende, men ikke altid lige til…

Fyrtårn og får

Efter et på omveje og et par vanskelige vendinger er Fru Garmin og vores kort blevet enige om, at vi nu er på rette vej. Vi får parkeret i skyggen og begiver os af sted på feriens sidste rundtur. Fra Hallsands forbi fyrtårnet ved Star Point og derefter langs kysten af The Costalwalk. Vejret er stadig fuldstændig sydeuropæisk. Når vi kigger ud over havet, kunne vi lige så godt være på Mallorca.

Havet ligger turkisgrønt dybt under os. Stien er smal og svagt stigende, til vi kommer op til en større parkeringsplads. Nu kan vi følge den smalle vej, der tager os ud til det hvide fyrtårn. Bag fyrtårnet ligger pyntens højeste punkt, hvor vi selvfølgelig må kravle op. Stien er smal og meget stejl. Undervejs er det nødvendigt at bruge den kæde, der er sat op. Den fungerer som sådan en slags gelænder. Udsigten fra toppen er dog det hele værd.

Ned igen og vi fortsætter på den anden side af fyrtårnet. Kyststrækningen er usædvanlig smuk. Storslået og det ene Kodak moment efter den andet. Forrevent, vildt, og masser af blomster på græsengene, hvor får i flok går fredeligt og græsser i solen.

Sidst på eftermiddagen sidder vi og nyder stranden, stilheden og bølgerne, der skulper dovent mod sandet langt ude. Nu er det planen, at vi skal krydse ind over land for at komme rundt og tilbage til bilen. Men turen langs kysten er så dejlig, at vi bestemmer os for at gå tilbage samme vej som vi kom, med et enkelt lille shortcut. Det har været en helt utroligt tur. Klassisk Devon kystlandskab som det bare er en fornøjelse at være ude i sådan en skøn sommerdag.

Det er med et vist vemod, at vi vender retur mod “The Plymouth Barn”. For det var den sidste vandretur, inden turen går hjemover, med et enkelt pit-stop i Manchester. Satser bestemt på, at jeg kommer tilbage hertil, og måske går et længere stræk af denne helt utrolig smukke kyststrækning. Jeg håber også, at jeg har givet andre blod på tanden til at snøre vandrestøvlerne og tage en tur til Devon og få en unik naturoplevelse langs kysten.

The Crab Shed

Vi fejrer vores sidste aften med aftensmad på “The Crab Shed”, der ligger i Salcombe. Restauranten ligger højt på listen over gode fiskespisesteder i England, og vi bliver ikke skuffede. Det er et lille sted med åbent køkken, hvorfra det ofte lyder som om der er håndværkere. Men det er bare kokken, der flækker en krabbe. Hvis du vil spise der, er det en god idé at bestille bord.

 Salcombe Crab Shed  

Rejsetidspunkt: Juni

/Helle