England, Europa, Små og store eventyr

It’s London, Baby!

Vi har lige tilbragt en dejlig weekend i London med et par gode venner, masser af blå himmel og temperaturer på 16-17 grader. Vi har været i London mange gange, men denne gang havde vi valgt den østlige del af byen. Her har vi ikke boet tidligere, og det er altid godt at flytte fokus og opdage nye sider af en by som London, der hele tiden ændrer og forandre sig.

London er en fantastisk blandingen af nyt og gammelt. Gamle, skæve bygninger ligger side om side med nymoderne højhuse. Her kommer lidt tips og links, som du kan bruge næste gang du besøger London.

   

Brick Lane

Er du i Østlondon må du ikke snyde dig selv for en tur rundt i området omkring Brick Lane. Det var her den berygtede seriemorder Jack the Ripper huserede i 1888. I dag er området en kulturel smeltedigel og bugner af graffiti, street art og indiske restauranter. Foruden en masse små butikker, gallerier og caféer.

Og når du nu er i området alligevel, så kan det anbefales at smutte forbi det lille galleri, StolenSpace Gallery, der ligger på Osborn Street. De udstiller Urban Art, og ligger i nogle ret fede lokaler. Vi blev grebet af stemningen og købte et print af den amerikanske kunstner, Augustine Kofie, der udstillede på galleriet.

London Brick Lane

London Brick Lane

London

De der bøger…

Trænger du til endnu mere kultur, så ligger der mange små, dejlige boghandlere, også i området omkring Brick Lane. Lige noget for en bognørd som Helle, der kan bruge timer på at ”græsse” – og gå på opdagelse i boghandlerens udvalg af bøger. De mange små boghandlere har hver deres bud på, hvad man kan have fornøjelse af at læse, og er hyggeligt og lækkert indrettet. Som Liberia skriver “A Bookshop by Second Home”.

Blandt Helles bogpassioner er (selvfølgelig) rejsebøger men også smukke billedbøger. Det ender altid med at der købes bøger med hjem, og denne gang var ingen undtagelse…

Hvis du er til bøger, og søger den helt store og aldeles overvældende bogoplevelse, kan du også besøge FoylesCharings Cross. En fantastisk boghandel i fem etager, med en dejlig café øverst oppe. Denne søndag var der live jazz musik, hvilket gav hele boghandelen en særlig stemning, der gav en lyst til bare at blive ekstra længe.

Her er et par links til boghandlere, som Helle kan anbefale:

   

På Broadway

I London-bydelen Hackney afholdes der 51 uger om året Broadway Market. Her kan du købe alt fra Original Danish Dream Cake (de elsker Danmark, de englændere) til hjemmelavet marmelade, lækre pølser og oste samt frugt og grønt fra alle hjørner af verden i et mix af boder, hvor du også kan finde butikker med nips, dims, tøj og kunst.

Markedet er åbent fra klokken 9-17, og ligger midt på gaden. Selve gaden er fyldt med lækre butikker, caféer og pubber med masser af udeservering.

Spørg efter borgmesteren

En oplevelse der kan anbefales, er at besøge The Breakfast Club og spørge efter borgmesteren (“We’re here to see the Mayor”). Så bliver du vist ned i den “hemmelige” bar i kælderen via et køleskab. En sjov og anderledes oplevelse. Baren hedder The Mayor of Scaredy Cat Town, og der er ikke noget skilt på gadeplan.

Er du til en rigtig god bøf, så er Hawksmoor Spitalfields stedet at besøge. Her er altid travlt, så bestil bord hvis du vil være sikker på at få en plads.

Men hvis du mere er til en traditionel Fish´n chips menu, så besøg The Mayfair ChippyMinories.

The Thames Path

Langs Themsen løber vandreruten “The Thames Path”, der snor sig ud og ind mellem bygningerne. I strålende solskin startede vi fra Tower Bridge og gik østpå gennem bydelene Wapping og Limehouse.

Undervejs besøgte vi et par af Londons rigtig gamle pubber, der ligger lige ud til Themsen. Vi var især glade for The Grapes, der stammer fra 1583, men også The Prospect of Whitby, der er helt fra 1520, er et besøg værd.

Vi sluttede weekenden af med en rigtig lækker omgang pasta på Emilia’s i St. Katharine Docks.

Rejsetidspunkt: februar

BONUS-INFO: Det er forholdsvis dyrt at køre med tog i England. Så det var billigere for os at tage en taxa til lufthavnen, end at tage toget fire personer. Det kommer selvfølgelig an på, præcis hvor du kommer fra og skal hen i London, men det er værd at undersøge.