Bøger og film

Vandring på De Kanariske Øer

Boganmeldelse. Anmeldereksemplar fra Muusmann Forlag.

Trænger du til at lufte vandrestøvlerne og få lidt forårs-fornemmelser, så er et smut til skønne Gran Canaria absolut at anbefale. Vi var af sted i april 2016, og her på bloggen kan du blandt andet læse om vores vandretur til øens højeste punkt, Pico de las Nieves, og en skøn vandretur til Roque Bentayga.

Så da Lis Nielsens bog “Vandring på de Kanariske Øer” fra Muusmann Forlag udkom, var det oplagt at kigge nærmere på den. Måske var der inspiration at hente til endnu en tur sydpå med rygsæk og vandrestøvler…

Syv Kanariske Øer

Bogen er indbydende med et flot landskabsbillede på forsiden og i et godt format. Ikke til at putte i rygsækken, men til at lade sig inspirere af og planlægge sine ture efter, inden man tager afsted. Bogen er fyldt med links, tips og forslag til vandreture på de syv forskellige øer; Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomaora, La Palma og El Hierro.

Opbygning af bogen lige til. Først en kort introduktion til De Kanariske Øer, hvorefter vi kommer omkring nogle af de europæiske fjernvandreveje og et par spanske gloser. Herefter kommer vi frem til øerne og vandreturene, hvor hvert forslag er suppleret med kort og fine fotos. Der er forslag til vandreture i cirka en uge pr. ø.

En fin ting ved bogen er, at forfatteren har tilrettelagt turene sådan, at man kan komme ud på ruterne ved brug af offentlig transport. Og så er der både forslag til nybegyndere og dem med mere erfaring.

Der er masser af inspiration at hente i bogen. Vi må bestemt retur og sætte vores vandrespor på de andre subtropiske øer, der ligger der, og lokker, ud for Afrikas kyst.

“Vandring på De Kanariske Øer” er skrevet af Lis Nielsen, der i en årrække har været præsident for European Ramblers Association og formand for Dansk Vandrelaug. Hun har tidligere udgivet bogen “Vandring i Europa”.

Tejeda

Som nævnt har vi kun stiftet bekendskab med Gran Canaria (af De Kanariske Øer), men det var til gengæld også en super oplevelse. En uge med masser af sol og vandring. Ren energi til batterierne.

Vi kan anbefale området omkring Tejeda, der ligger midt på øen, som base, hvis du skal ud og vandre. Herfra kan du blandt andet gå til alle toppene i området.

BONUS-INFO: Klimaet på De Kanariske Øer er, specielt i vintermånederne, noget mere tillokkende end det danske. Her ligger gennemsnits-temperaturen nemlig på 19-20 grader. Noget mere indbydende end 3 grader og regnvejr i Danmark.