Europa, Fem Gode Grunde, Små og store eventyr, Spanien

Fem Gode Grunde: Tejeda, Gran Canaria

femgodegrundetejeda

Hvorfor skal man tage sin vandrestøvler med til Gran Canaria? Her kommer (i tilfældig rækkefølge) fem gode grunde til at besøge det dejlige, bjergrige område omkring byen Tejeda midt på Gran Canaria.

BAR ROQUE NUBLO

Hold en pause i den lille by La Culata og besøg Bar Roque Nublo. La Culata ligger i området lige omkring Tejeda, midt på Gran Canaria. Man kommer ikke lige forbi, da vejen stopper på den anden side af byen. Men den lille landsby ligger næsten en routé på flere vandreture. Så kommer du forbi eller er i nærheden, må du ikke snyde dig selv for et besøg. De holder siesta midt på dagen, så vi anbefaler en morgenkaffe eller en øl i solens sidste stråler. Det er også muligt at købe noget at spise.

I forbindelse med baren ligger der også en lille købmandsbutik, hvor man kan købe de mest nødvendige ting. Vi var så heldige, at de havde appelsiner, der var plukket i dalen, da vi var her.

 GC6  GC2

ROQUE BENTAYGA

Der er masser af muligheder for gode vandreture i området, og de fleste af dem er mærket godt op med skilte og varder. Vi anbefaler at man køber en bog og et kort, som kan bruges undervejs. De kan også bruges til at planlægge ruterne, inden man tager af sted. Vi købte Rother Walking Guide, med hele 72 vandreruter fordelt over hele øen. De fleste af dem ligger her i det bjergrige område midt på øen. Vi havde også et vandrekort med i størrelsesforhold 1:50 000.

Vores favorittur var turen fra La Culata op til den hellige klippetop Roque Bentayga, der ligger og rager op midt i dalen. En tur med en utrolig varieret natur, og fantastiske udsigter. Du kan læse vores beskrivelse af hele turen her.

DULCERIA NUBLO

Bageren i Tejeda, Dulceria Nublo, har masser af lækre kager, og er kendt over hele øen. Dalen omkring Tejeda er kendt for sine mandeltræer, derfor er en stor del af kagerne selvfølgelig med mandler. Vi prøvede flere udgaver, og vi blev ikke skuffede. De laver også nogle rigtig gode kokosmakroner, der egner sig fortrinligt som en snack på vandreturen.

 Tejeda  GC29

FORÅRET

Det er fantastisk at besøge Gran Canaria om foråret. Luften er lun, selv oppe i bjergene.  Blomsterne er sprunget ud og farver bjergsiderne i gule og hvide nuancer. Træer og marker står grønne. Der er appelsiner lige til at plukke og det hele dufter og summer. Det er nærmest umuligt ikke at komme i sommerhumør. Uanset om vi var af sted på en heldags vandretur eller bare en tur til købmanden, var det en stor fornøjelse at se naturens festfyrværkeri.

Vil man se mandeltræerne blomstre, skal man dog være her allerede i slutningen af januar/starten af februar. Det fejres i øvrigt med en stor fest i Tejeda, Fiesta del Almendro en Flor, hvor der bliver spillet musik og danset i byens gader. Den må vi have til gode til en anden gang.

STJERNERNE

Det er tit stjerneklart, og så vælter der tusindvis af stjerner frem, når natten falder på. For det er mørkt her på toppen af Gran Canaria. Med hjælp fra en smartphone og en app med stjernebilleder, fandt vi både Hundestjernen Sirius, stjernebilledet Orion og blev introduceret for den lille røde stjerne Betelgeuse, også kaldet Alfa Orionis. Vi sad næsten hver aften ude foran “vores” hus, og kiggede op på den smukke stjernehimmel.

Et tæppe, en kop te og det store spørgsmål: Er der liv derude?

Rejsetidspunkt: april