Bøger og film

Vandring i Skandinavien

Vandring i Skandinavien

SPONSORERET. Anmeldereksemplar fra muusmann’forlag.

Der er mange måder at få inspiration til nye rejsemål på. Her i huset følger vi i øjeblikket glade med i Bertelsen på Shikoku 88 på DR TV, og drømmer os af sted langs japanske vandrestier. Men bøger kan i den grad også sætte gang i lysten til at pakke rygsækken, og få én på opleveren.

Hvis du har fulgt med her på bloggen, ved du at vi er glade for at vandre. Så da vi blev spurgt, om vi ville kigge nærmere på en ny bog om vandring, var vi ikke i tvivl.

Skandinavien kalder

Bogen “Vandring i Skandinavien – de bedste vandreruter i 3 lande på fjeldet, i skoven og marken” af René Ljunggren er netop udkommet på muusmann’forlag. En bog der i bund og grund ønsker at inspirere dig til at komme ud og nyde naturen i Skandinavien.

Den kommer omkring områder og vandreruter i Norge, Sverige og Danmark. Fra de høje toppe i Jotunheimen i Norge til en tur helt nede i vandkanten ved Knudshoved Odde i nærheden af Vordingborg. Der er noget for alle, der holder af vandreture og natur.

Hver rute beskrives kort, og der fortælles om landskabet og om dyrelivet i området. Der er også en fakta-boks, hvor du blandt andet kan se turens længde, overnatnings-muligheder og finde links til mere information.

Klar til eventyr

Der er (heldigvis) rigtig mange flotte farvefotos i bogen, og alene det sætter gang fantasien. Billeder af de store fjeldområder i Norge og Sverige oser bare af vandrestøvler og eventyr. Lokker dig væk fra hverdagen og ud under åben himmel.

Til sidst i bogen er der 20 sider, der går under betegnelsen “Forberedelser til vandring”. Her kan du læse lidt om udstyr, hvordan du arrangerer en tur med vennerne, gode råd til at færdes i fjeldet og meget andet godt.

Det er helt klart en bog jeg kan anbefale, uanset om du er helt ny i vandringens verden eller du bare savner lidt inspiration til nye ture. Vi har vandret i Danmark (og mange andre steder), men af en eller anden grund har vi stort set styret uden om Norge og Sverige. Det skal der vist laves om på…

Vandring i Skandinavien

Vandring i Skandinavien

Lidt om forfatteren

René Ljunggren kender jeg af navn fra hjemmesiden Outsite.org, hvor han i mange år har været en af de bærende kræfter. Han er en meget erfaren fjeldvandrer, der har vandret Norden på kryds og tværs. Især området omkring Kebnekaise i Sverige, er i den grad blevet travet tyndt.

Du kan besøge René Ljunggren på hans hjemmeside Outsite Stories, hvor han skriver meget mere om sine ture, og giver gode råd til valg af udstyr.

BONUS-INFO: Vi spurgte pænt René Ljunggren, om han ville skrive et gæsteindlæg om en af sine vandreture. Det ville han gerne, og du kan meget snart læse det her på bloggen.

OPDATERET! Du kan læse Renés indlæg her.

/Toni