Danmark, Europa, Små og store eventyr, Vandreture

Vil du med en tur i skoven?

Rold Skov

Nu har vi snart i mange år snakket om at tage til Jylland. Men af en eller anden grund er der altid kommet noget andet i vejen. I år skulle det være! Vi tømte vore Eurobonus-konti og fløj til Aalborg. Et par dage i Rold Skov og Rebild Bakker med vandrestøvler, telt og frysetørret mad.

Fra Aalborg tog vi toget til Skørping, en tur på cirka 25 minutter. Ti minutters gang fra Skørping Station og bøgeskoven stod lysegrøn og bød velkommen til Rold Skov. Nu kunne turen rigtig begynde.

Efter et par timers vandring gennem forårs skoven, slog vi teltet op på den lille primitive overnatningsplads ved Bjergeskov. Den ligger i den nordlige ende af Rold Skov. Her var helt stille, og de eneste “gæster” vi så, var et par harer, der løb forbi, mens solsorten sang aften-serenader for os.

Om morgenen gik vi mod Lille Blåkilde, den mest vandrige kilde i Rold Skov. Kilden strømmer ud i Lindenborg Å med cirka 90 liter i sekundet. Man kan sagtens drikke vandet, så vi fyldte vores drikkeflasker op, inden vi travede videre mod Rebild.

Rold Skov

 Rold Skov  Rold Skov

Top Karen og Troldeskoven

Den mest kendte del af Rold Skov er nok Rebild Bakker, der hvert år danner ramme for fejringen af USAs uafhængighedsdag den 4. juli. På vejen dertil kom vi forbi det gamle traktørsted hos Top Karen, hvor vi stoppede til en øl og en bid mad i solen. Super hyggeligt sted med god betjening. Vi vil dog lige gøre opmærksom på at der kan være lukket hos Top Karen, hvis der er et privat arrangement. Som for eksempel når det meste af Rebild er booket op af konfirmationer.

Vejrudsigten havde egentlig lovet gråvejr, men dagen bød heldigvis på masser af sol. Vi vandrede videre gennem Troldeskoven, hvor  de ældste træer er mere end 300 år gamle, og Urskoven, og fandt et godt sted til at pakke vore brænder ud. Tid til nyde solen og koge vand til en kop te.

Rold Skov

Klodholmpladsen

I eftermiddagens sidste timer ankom vi til Klodholmpladsen, hvor vi ville overnatte. En stor lysning, med adgang til den lille luksus at der var en vandhane, og så var der ikke andre end os. Perfekt! Mens solens sidste stråler ramte vores lille plet på teltpladsen, nød vi endnu en kop te og “en lille en”.

Aftensmaden stod på Indian Chicken Stew, lige efter “tilsæt vand metoden” lige ud af posen, det smager godt og er super nemt og der er nul opvask bagefter.

Mere Rebild Bakker

Vi tilbragte den sidste dag med at vandre rundt i Rebild Bakker. Vi tog blandt andet Rebild Bakker Ruten, en 3,6 kilometer lang rundtur, der byder på kildevand, bakketoppe og flotte udsigter.

Ruten går forbi Ravnkilde, hvor det igen var muligt at få en tår dejlig koldt vand direkte fra undergrunden. Området omkring Ravnkilde er virkelig flot. På den ene side strækker gamle, krogede træer sig mod himlen, og på den anden er der eng og marker, så langt øjet rækker.

Rebild Bakker Rold Skov

Trøstekartoffel

Mens vi sad på en af skråningerne i Rebild Bakker, kunne vi pludselig høre et vræl. Lille Holger var kommet i klemme i et “cattle grid”, og kunne ikke selv komme fri. Toni hjalp og snart kunne vi høre den stadig snøftende Holger, få tilbudt en trøstekartoffel af sin far. En trøstekartoffel?!

Der er mange muligheder for at gå nogle gode ture i området, uanset om du vil overnatte i telt eller for eksempel på vandrehjem, hotel eller kro. Vi medbragte kort/foldere fra Naturstyrelsen og Rold Skov Natur- og Kulturcenter. De viser vandreruter, der kommer godt rundt i området. Med forårets lysegrønne bøgetræer som kulisse, bliver det ikke meget flottere.

Rold Skov

Gode links:

Rejsetidspunkt: maj

BONUS-INFO: Rold Skov er Danmarks største og ældste, og dækker et areal på 80 km². Området er meget varieret, og der er både store område med nåletræer og bøgetræer. Specielt nogle af de gamle områder med bøgetræer er meget smukke.

RØVER-INFO: Du har måske hørt om Røverne fra Rold Skov. I starten af 1800-tallet var Rold Skov hjemsted for overfald og røveri. En af hovedaktørerne var Johannes Jensen, også kaldet Bettefanden. Han var en barsk, lille satan, der spredte skræk og rædsel på egnen, indtil han og resten af banden blev fanget i 1830’erne.