Europa, Fem Gode Grunde, Skotland

Fem Gode Grunde: De Ydre Hebrider

Som du måske tidligere har læst, så blev vores sommerferie sidste år brugt langt ude på De Ydre Hebrider. Her kommer fem rigtig gode grunde til at besøge denne skønne skotske ø-gruppe.

Baren på Harris Hotel i Tarbert

Baren på Harris Hotel har hylderne fyldt med single malt whisky. Der er et par hundrede forskellige slags, så der er masser at smage på. Sådan en regnfuld sommeraften er det ikke det værste, man kan fortage sig.

Her er det også muligt at smage den lokale gin, Isle of Harris Gin, fra destilleriet, der ligger nede i havnen.

Baren har en lille messingplade påsat, hvorpå der er et citat fra bogen “I Crossed The Minch” af Louis MacNeice. Han var en irske poet og rejse i 1937 rundt på Hebriderne med en kammerat. Det kom der en rejsebog, og følgende citat ud af: “The hotel has a very original bar – dark as bars should be (no decent bar admits the light of the sun”. Vi er helt enige! Slàinte!

 

 Harris Hotel De Ydre Hebrider  

Den vilde og utæmmede natur

Med et samlet areal på cirka 3.070 km2 , og et indbyggertal på omkring 27.000 fordelt over 100 øer (heraf 15 beboede), er der plads til masser af natur på De Ydre Hebrider. Det samlede areal er stort set det samme som Fyn, hvor der til sammenligning bor mere end 466.000.

Der er mange muligheder for at vandre, ofte i selskab med får og/eller vilde kaniner. Med lidt held kan du se ørne, der svæver højt over bjergene.

Vild natur indebærer også vejret, som spiller en kæmpe rolle her ude på øerne, og er med til at gøre naturen vild. Det skifter hele tiden og de flotteste sky-systemer jager over himlen når det blæser, hvilket det ofte gør. Blændende sol afløses af en regnbyge og så starter det hele forfra igen.

Cafe Kisimul

I den lille by Castle BayIsle of Barra ligger den fantastiske restautant, Cafe Kisimul. Med et menukort der byder på indisk, italiensk og fisk, er der noget for enhver smag. Den familie-drevne restaurant laver virkelig god mad, og er super hyggelig.

Udover den gode mad, har de også et rigtig godt vinkort. Vi fik blandt andet en super lækker Sauvignon Blanc (Green Lip) fra New Zealandske Jackson Estate.

Der er næsten altid meget travlt, så vi anbefaler, at du bestiller bord. Det skal også lige nævnes, at de ikke tager kort, så der skal betales kontant.


   Luskentyre De Ydre Hebrider

Strandene

De Ydre Hebrider byder på nogle af de flotteste strande, vi nogensinde har set. Ikke at de som sådan indbyder til solbadning og en tur i bølgen blå, det er trods alt Skotland, vi taler om. Men er du til smuk natur og en gåtur langs stranden, så bliver det ikke meget bedre.

Sandet er kvidhvidt og vandet har en helt utrolig turkis-grøn farve, som man ellers forbinder med troperne. Læg dertil lyden af bølger og strandskader. Ja, så kan vi næsten ikke forlange mere…

Den mest berømte af dem allesammen er Luskentyre BeachIsle of Harris. En lang, bred sandstrand der virkelig har wow-faktor. Her er dog også flere turister, men går du væk fra parkeringspladsen, er du snart på egen hånd.

Menneskene

Til sidst vil vi nævne menneskene, der på trods af vejr og vind, har bosat sig helt ude på kanten af Europa. Uanset om det var værterne på de Bed & Breakfast steder vi boede, buschaufførerne eller folk vi mødte på gaden, så var de meget søde og utrolig hjælpsomme.

Det gør sig nu gældende for beboerne på de skotske øer generelt, og er helt sikkert en af grundene til at vi ELSKER at besøge Skotland.

Rejsetidspunkt: juni/juli