Europa, Fem Gode Grunde, Italien

Fem Gode Grunde: Val Gardena

Val Gardena

Sommerens tur til Dolomitterne var ren Sommer i Tyrol møder The Sound of Music – bare med knap så meget sang og meget mere vandrestøvler. Her kommer fem rigtig gode grunde til at tage en tur til Val Gardena i Sydtyrol i Italien.

Vandreturene

Vores primære grund til at tage til Val Gardena var den smukke natur og de mange vandreruter, og vi blev bestemt ikke skuffede. Det er nemt at komme rundt i området, både med bus, lift og ud ad de godt afmærkede vandreruter. Vi elskede hvert eneste øjeblik i vandre-paradis!

Det er bare at købe et kort i den lokale købmand eller sportsbutik, og så åbner der sig en verden af oplevelser. Stierne går på kryds og tværs i alle retninger, og der er så mange muligheder for at komme ud og nyde den varierede natur. Her er både skov og bjerge, og det ene øjeblik er der udsigt så langt øjet rækker, mens det næste byder på høje klippevægge.

Et godt lille fif til vandreturene. Køb et Dolomit-pas. Det kan stemples ved alle hytterne i Dolomitterne, og er et sjovt minde. Det er også en god motivations-faktor, hvis f.eks. børnene skal underholdes undervejs.

En af vores favorit vandreture var turen omkring Rifugio Puez.

 

Seceda

Vi er simpelthen nødt til at have området ved Seceda med på listen. Vi havde set nogle billeder hjemmefra, men alligevel blev vi blæst totalt bagover. Det er bare et helt vildt flot og spektakulært område. De vilde blomster der pryder markerne i lilla, orange og gul, hist og her en edelweiss og toppene i Geisler-gruppen, der læner sig ud over kanten. Fuldstændig fantastisk!

Her kan du læse mere om vores vandretur i Seceda-området.

En tur i TARDIS

Som om at vandreturen rundt om/ned gennem Sassolungo ikke er grund nok, så var oplevelsen ved at “flyve” med kabelbanen op til Toni Demetz hytten i 2686 meters højde, en vi kommer til at huske længe. De små 2-personers vogne, vi blev smidt ind i og hevet ud af, kørte lige så stille op, mens udsigten bredte sig under os.

Læs mere om vores Sassolungo-tur her.

  Val Gardena

Øl med udsigt

Kender du det? Man har gået en lang tur, finder et dejligt sted og tænker; her kunne jeg godt sidde og nyde en kold øl. Det kan man faktisk i Dolomitterne! Der ligger en masse hytter og refugier, hvor det er muligt at købe noget at spise og noget koldt eller varmt at drikke. Det er altså genialt at slide sig rundt i bjergene, og så kunne sætte sig ned og nyde en velskænket fadøl – og måske en wienerschnitzel – med en fantastisk udsigt.

Og nu vi snakker om øl, så kan Gherdëina Craft Beer Festival anbefales. Helt tilfældigt var der øl-festival i Selva di Val Gardena, da vi var der. Otte bryggerier, live musik og fest og farver. Vi kan afsløre at næste år afholdes den i weekenden den 25. og 26. juli. Du kan følge med på deres Facebook-side.

Pizza i ishockey hallen

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det kræver også lidt god mad, når du vandrer rundt i bjergene hele dagen. Du må ikke snyde dig selv for en pizza på Ristorante Pizzeria Pranives, der ligger i Selva di Val Gardenas ishockeyhal. Super hyggelig stemning og virkelig gode pizzaer.

Der er åbent fra 18.00 til 00.00, undtagen om onsdagen hvor der er lukket.

Runners-up: ko-klokker, apfelstrudel, middagslur ved Stevia hütte

Rejsetidspunkt: juli

BONUS-INFO: Vi kan derudover anbefale hjemmesiden Valgardena.it, der er en guldgrube af oplysninger om området. Masser af forslag til aktiviteter, informationer og webcams.